Vörösréz jótékony hatásai!
Szeretném megkérdezni a hozzá értőktől, hogy a vörösréz kupola bizonyított és vélt jótékony hatásait?
A vörösréz üst jótékony hatásáról eddig annyit olvastam, hogy mivel jobb a hővezetése, így kevésbé ég oda a cefre, jobban átadja és ossza a hőt.
Ettől függetlenül a rozsdamentes (szimpla, dupla, szendvicspaneles) üst is kiszolgál minőségromlás nélkül.
A Reggellinkbe is olvastam, hogy a hol a gőz fut, ott ajánlott a vörösréz. Kupola, defi, pistorius, páracső, hűtő eleje.
Továbbá a hűtőről.
Azért jobb a vörösréz, mert jobb a hőátadó képessége? Kérdem is és ki is jelentem.
Ha rozsdamentes acélból készítjük, akkor kell még bele 2-3 spirál. (mivel a rozsdamentesnek kisebb a hőleadó képessége)
Kijelenthetjük-e azt, hogy ha már a pálinka folyékony formában van, mindegy, hogy rozsdamentes, üveg, szilikon, vagy vörösréz csövön fut, élvezeti értéket nem vesz el és nem tesz hozzá a vörösréz?
És-ha-amennyiben a vörösréz kupola, és páracső stb. a cefrében lévő káros vegyületeket köt meg, mikor engedi el?
Eddig az amidalint, és a ként mondták nekem, de nem meggyőzően.
Gondolok itt arra, hogy a réz felülete megköti (a valamit) és az mikor és hogyan távozik, hogy kösse a következőt?