Törölt nick Creative Commons License 2015.09.09 0 0 137506

Google-t általában kerülöm, most sem végleges megoldás a 8.8.8.8 (no meg azt leszarom, hogy tudják, hol járok... az már kevésbé tetszik, ha pl. a PC-n tárolt fotók közt turkálnak, meg keyloggert futtatnak - még ha ez utóbbi csak UL is, azért... izé... :) ), csak kíváncsi voltam, hogy nem a szolgáltatóm DNS-e szórakozik-e ismét.

 

 

Tegnap vagy öt ilyen beszélgetést találtam különböző fórumokon (kettőről linket is hoztam) és mind arról szólt, hogy valami fura módon a frissen telepített rendszeren iszonyatosan lassú vagy egyáltalán nem megy az update. Amikor felhívtam a 2-MSINFO-t, a hölgy válasza is elég fura volt: régi a windows, sok az update, várjak türelemmel. OK, de egy éve is rengeteg update volt. Idén, ha jól saccolom, úgy 30-50 darab jött ki, így tavaly 150 lehetett. Akkor nem volt sok?

Arról nem beszélve, hogy begyűjteni az x dátum óta keletkezett update-ek listáját, az miért tart neki ilyen hosszú ideig? Tény, nem ismerem a belső működését, de én valahogy úgy képzelném, hogy lerántok egy (néhány x)10KB-os listát, hogy ezek az update-ek vannak, ezekhez a szoftverhez kapcsolódnak, a gépem szépen összehasonlítja az aktuális rendszerrel és elkezdi lerángatni a szükséges patch-eket. immár "Downloading..." felirat mellett és aktív net kapcsolatokkal.

Ehhez képest három-öt perc molyolás után következik 30-50 perc érthetetlen várakozás.

(megjegyzem, mióta végzett a letöltéssel és telepít, felraktam egy komplett ubuntut egy virtuális gépbe :) )

Előzmény: didyman (137503)