meghilla Creative Commons License 2015.09.09 0 0 91

Tisztelet a szándéknak és a szempontoknak, amellyel/amelyekkel megnyitottad a topikot. Itt és most az a legfontosabb, hogy a honfitársaink megértsék és átérezzék: borotvaélen táncol(tatják) a hazánkat, hogyha hagyjuk (nagy-nagy szerencsénkre, úgy tűnik: minden módunkban állót megteszünk, hogy kivédjük ezt, még ha a mozgásterünk rendkívül szűk is).

 

Jó volna félre tenni a kicsinyességet, a részletekbe gabalyodást és a veszély egészére fókuszálni, ami most leselkedik a határainkon és súlyosbodik Brüsszelben-Strasbourgban - de Berlint ki ne hagyjuk: ott lett igazán kézzel foghatóvá. Célszerű lenne megfeledkezni belpolitikai ellentéteinkről és arra koncentrálni, hogy együtt utasítsuk el Magyarország raktárrá alacsonyítását, ahová haszonelvű, cinikus német (luxemburgi és egyéb: kötődésmentes) politikusok betárolnák az új honfoglalók kimazsolázása után megmaradt emberi selejtet.

Ebben kellene most feltétel nélkül egyetértenünk, a közös magyarság alapján. Aztán később, ha nem leszünk már közvetlen élet-halál vészben, hajba is kaphatunk.

Előzmény: Csak_Szolok_Uj (82)