norris53 Creative Commons License 2015.09.08 0 1 115337

Még nincs itt az ideje !!

De egy hónap múlva ha meg érett ( most még csak piros )akkor leszedve kisebb adagokban fúrógépes festékkeverővel pépesíteni aztán -vagy inkább már menet közben tegyél hozzá 4 szeres mennyiségű vizet különbem össze áll mint a beton !

Az edény amibe erjeszted tiszta jól zárható legyen - javaslom tegyél bele 3-4 % cukrot -100kg onként egy kocka vagy egy tasak élesztőt pektinbontót a javasolt mennyiség 4 x esét ! Ha még ez után is neki látsz - akkor 100 kg galagonyából lehet 4 liter pálinkád !

Igaz a 100 kg galagonya mag nélkül jóval kevesebb-  de főzés elött át kell szűrni hogy mag ne sok kerüljön bele !

SOK SIKERT - NEKEM ÍZLIK A GALAGONYA PÁLINKA :-)

Előzmény: bajkálifóka (115331)