norris53
2015.09.08
|
|
0 1
115337
|
Még nincs itt az ideje !!
De egy hónap múlva ha meg érett ( most még csak piros )akkor leszedve kisebb adagokban fúrógépes festékkeverővel pépesíteni aztán -vagy inkább már menet közben tegyél hozzá 4 szeres mennyiségű vizet különbem össze áll mint a beton !
Az edény amibe erjeszted tiszta jól zárható legyen - javaslom tegyél bele 3-4 % cukrot -100kg onként egy kocka vagy egy tasak élesztőt pektinbontót a javasolt mennyiség 4 x esét ! Ha még ez után is neki látsz - akkor 100 kg galagonyából lehet 4 liter pálinkád !
Igaz a 100 kg galagonya mag nélkül jóval kevesebb- de főzés elött át kell szűrni hogy mag ne sok kerüljön bele !
SOK SIKERT - NEKEM ÍZLIK A GALAGONYA PÁLINKA :-) |
Előzmény: bajkálifóka (115331)
|
|