Fjord.a.dunán Creative Commons License 2015.09.08 0 1 70926

Nem, ez a fő vonaluk sajna. Ha nagyon megerőltetem magam, akkor a jobbos brit/királyi/birodalmi stb. blokkal való szembenállásból tudnám levezetni. (Közép-európai aggyal nehéz követni, de pl. a baszk és katalán szeparatisták is balosok, és egyben nacionalisták.)

A katolicizmus és a balosság latin-amerikában megfér, a jelek szerint kelta vidékeken is.

 

Az viszont nekem értelmezhetetlen, hogy egy ember-egy drapi, főleg, ha az nincs a tábora egészével (vagy legalább fő vonalával, mindenki által elfogadott alapjaival) összhangban. Ha nekem valami gyerekkori becsípődés miatt mondjuk szimpatikus a Rayo Vallecano, akkor egyedül csináltassak egy Rayo-Fradi drapit, és hurcolgassam mindenhova?! Továbbmegyek, legyen inkább Williams F1 Team-Ferencváros forever friends. Nem is, legyen inkább Pink Floyd-Ferencváros brotherhood! Vicc. A személyes vonzalmak nem a kerítésre valók, ott a valódi, kétoldalú, kipróbált barátságokat hirdetjük. A lengyel vonallal pl. semmi bajom, sőt, az alapjai történelmi fegyverbarátságon alapulnak, a jelene pedig tartalmas és aktív, ezt nem érzem erőltetettnek. A klasszikus Újpest-Fiorentina szerintem már határeset volt, mert bár volt benne kölcsönösség és személyesség, de nem volt benne szimmetria: a Firenzeiek a saját budapesti lerakatukként, C.A.V. szekcióként tekintettek a magyarokra, nem rémlik, hogy az Újpestet ők nagyon emlegették volna. Legfeljebb eltűrték, hogy a magyarok valamit lengessenek a sajátjukból is.

Nem akarom nagyon offolni a topikot - bár kissé pang amúgy - de végezetül még egy kép a súlyosan identitászavaros Halitól: srácok, ha ezt meglátják angliában, beszarnak a röhögéstől, és semmire se tartanak majd Titeket; a MU-Liverpool ott Fradi-Újpest, hát mit gondolnánk mi egy mittomén, grúz táborról, ha a szektoruk tetején Fradi zászló lenne, az alján meg Újpest? Komolytalan, vazz.