HEV Creative Commons License 2015.09.08 -7 2 52314

Egy vízszintes vonal felfestése azért szerintem nem igényel olyan nagy kézügyességet, ...  

 

Igaz.  Addig talán már lassan mindenki eljutott, hogy a turistajelzések nem maguktól nőnek a fákra, egyebekre. 2014-15-ig gyakorlatilag szinte 100%-ban a természetjáró egyesületek saját költségükön festettek, a tagdíjakból, az 1%-ból, a régebben még létező egyéb pályázatokból. Ez nagyon kevéske támogatást és sok munkát jelentett! A jelenlegi MTSZ pályázatok rendszerében viszonylag magas támogatást adtak, adnak és cserébe elvárható lett volna a tisztességes munka. A költségeknél ugyanis a sima jelzésfestés mellett útjelző oszlopokra is lehetett nem kis pénzt kapni.  Éppen ezért nincs helye a kéktúra mentén a sörös dobozoknak. Aki úgy gondolja, hogy a kritizáláson kívül is tud tenni valamit a turistajelzések javítása terén azok előtt nyitva áll az ajtó az erdőben! Meg lehet próbálni, hogy milyen öröm agy tölgy vagy nyárfa oldalát vonókéssel megfaragni, ki szabad próbálni a bozót irtást és lennének még tippjeim.  Ezt a munkát ugyanis ugyanolyan természetjárók végzik, nagyrészt költségtérítés nélkül saját eszközeikkel, saját szabadidejükben mint Te is vagy.  Nem tiltja senki, hogy kipróbáld milyen könnyű egy vízszintes  vonalat odatenni, és akkor a körökről, háromszögekről stb. nem is beszéltünk.

Nyilván többen vannak akik csak használják az utakat és kritizálják azok minőségét de hát ez mindig is így volt, ez az ami könnyű.    

 

Közben megtaláltam a számszerű adatokat tartalmazó írást. Ezek mellett a dobozoknak, szalagoknak nincs (nem lenne) helye az erdőben!  

 

A nyáron megújul és egységes arculatot kap a Kékkör táblarendszere: 12718 db tábla 3344 helyszínen segíti majd a túrázókat a tájékozódásban.

Előzmény: donjuan1984 (52306)