sennen50 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 554

Ki ne dobjátok a winchestereteket, ha egyszer csak elkezdi nem olvasni a Windows !!! (És gondolom, hogy ugyanígy működőképessé lehet tenni a kimúlt pendrive-ot is.) 

 

Köszi mindenkinek, már nem kérek választ, mert megoldottam és működik ismét az 500 gigás külső vinyóm. Igaz, hogy mindent letörölt és sajnálok dolgokat, de mindegy, viszont a vinyót nem kell kidobni (Iomega). Akit érdekel, nagyjából így tettem működőképessé, amire igen büszke vagyok a 65 évemmel. Ugyanis régen ki kellett dobni már egyet, mert még a számítógép szerelő ismerősöm sem tudta megcsinálni. Hát sajnálom, mert most megint működne. (Az 250 gigás volt és ment a szemétbe.)

 

Számítógépre jobb klikk, Kezelés, Lemezkezelés, ott volt az Iomegám más néven ((H:)-t adott neki és ismeretlennek nevezte). Katt a (H:)-ra jobb egérrel és ami ott kijött, azokkal variáltam, már pontosan nem tudom, de utána már hamar megvolt. Új kötet-et kell megtalálni, itt kért új számot (én a Z Iomega nevet adtam neki) és máris megjelent a (Z:)Imomega a C és D meghajtók alatt. sajnos üresen (mert vagy inacializálni kellett vagy törölni vagy mindkettőt), de nem kell kidobni, ott az 500 Giga és nem olcsó még egy 500 Gigás vinyó sem (tudom hogy már terrások is vannak, de nekem ez is elég). Holnap meg fogom csinálni működőképesre ugyanígy a 64 Gigás pendrive-omat is, amivel korábban ugyanígy jártam, hogy egyszer csak nem tudta olvasni a Windows, miközben a pendrive működött. De nem csak az nem olvasta, hanem semmi. Azért arra kíváncsi leszek, hogy most az Iomegát olvassa-e a másik két számítógépem is. Valaki írta itt, hogy másik betűt kell adni neki, én azt a lehetőséget kerestem, csak nehezen találtam meg. Azon a tanácson indultam el és köszönet érte, csak leírhatta volna részletesen, de így is jó volt.