Törölt nick Creative Commons License 2015.09.06 0 0 98750

No, "csapágyas" motor sztori plusz elszívó turbinateszt - continued. megint lehet röhögni, főleg hogy megmondtátok hogy inkább ne ebből :D

 

 

Mondjuk ennél a "fordítva bedugom a konnektorba a dugót és hörögni plusz másik irányba kezd forogni a motor" résznél, itt nem röhögtem.

Ilyen van?? Mondjuk lehet hogy parkettacsiszolónál mindegy merre forog, de azt is kétlem.

 

Kicseréltem a csapágyakat (NSK), első próba, gyönyörűen indul. Nosza akkor essünk neki a turbinának. Felraktam - láttátok milyen hosszú életű volt :D, jó, a plexis fétisemet feladom, értettem - de amikor utána, mondván legalább a motor jó, próbálgassuk még .. hát ledöbbentem. Ezmiez?? És akkor vettem észre hogy hörögve a másik irányba indult el! Mondom fordítsuk meg a villát. Ekkor "jó" irányba ugyan, gyorsabban pörögve is, de közel sem teljes fordulaton és kis plusz hanggal pörgött. Megint vissza a dugvillát, másik szálon a fázis: megint hörög és "rossz" irányba indul.

 

Szétszedtem a kapcsolóját, ennyit látok benne:

 

Az utolsó képen az az árva sárga, az csak úgy be volt gyűrve, így, a többi vezeték mögé, de ennek olyan "érdekes" a szigetelése is, nem tudom mi célt szolgál(t). az biztos hogy viszem majd szakihoz, mert ez már nem az én szintem ... csak kíváncsi vagyok nektek mi a tippetek. Tekercs? Kondi?

 

Előzmény: Törölt nick (98151)