Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 98721

Éppen elkezdtem válaszolni, jó hosszú lett (még ettől is hosszabb :-), de aztán Kamelot az előbb szépen megfogalmazta :-)

 

 

 

Nem hiszem hiszem hogy egyszerű a dolog. Ki van száradva a rönk? Ha nem, ki kell szárítani. Van időd rá? Igen és akkor hagyd pár évig nyugodni. Ha nem, műszáríttasd ki.

Én is elkezdtem keresgélni a neten, de egyértelmű HowTo cikket nem találtam. Jött egy 1ó40 perces videó (rönkbútorok készítése), amibe beletekergettem, de pont a lekezelésről szó sem esett (azt hiszem :-)

 

Lett egy ilyen találat is, de itt se azt mondják el, milyen márka milyen olaját/lazúrját használd. Pedig gondolom neked ez kellene.

 

Akartam egy saját tippet is írni (ha ki van száradva már akkor olyan vékonylazúr, ami gonba/rovarölő) de aztán ezt találtam:

http://www.sadolin.hu/termekek/mit-mivel-fessek

 

"Lazúrozás beltérben:

Beltérben nem szabad aktív hatóanyagot (gombaölő, rovarölő adalék) tartalmazó lazúrokat alkalmazni, mivel a zárt tér levegőjében ezek az anyagok feldúsulhatnak. Ezért zárt térben ne használjunk alapozót, és válasszunk vizes bázisú lazúrt ". Ez gondolom igaz a rönkfára is.

 

Sötöbö. Szerintem itt nem sokan csinálnak rönkbútort (vagy mindegy hogy nem bútor ... rönkdíszt) ezért kicsi az esély a szakszerű válaszra.

Előzmény: Hogi Vagi (98717)