Törölt nick Creative Commons License 2015.09.04 0 0 6293

Korlátlanul visszaváltja a jegyeket a MÁV

Ma reggel 10 órától értékhatár nélkül visszaválthatók a fel nem használt nemzetközi menetjegyek – írja közleményében a MÁV-Start Zrt. Eddig csak 40 euró alatt fizették vissza a nem visszatéríthető jegyek árát, efölött visszatérítési kérelmet kellett beadni.

A bejelentés azután érkezett, hogy tegnap Lázár János kérte a MÁV elnökét, hogy tisztázza a vonatok visszatartása miatt fel nem használt jegyek körül kialakult bizonytalan helyzetet, és korrekt módon kompenzálja a jegyvásárlókat. 

A jegyek értékét forintban fizetik ki, kezelési költséget nem számítanak fel. A MÁV szerint a pénztárak felkészültek a megnövekvő forgalomra, de átmenetileg előfordulhat a kifizetés felfüggesztése, amíg pótolják az ehhez szükséges készpénzt. Az online és bankkártyával megvásárolt jegyek azonnali, készpénzes visszatérítése a vonatkozó, nemzetközi pénzügyi szabályozás alapján nem lehetséges.

A visszatérítés a MÁV minden nemzetközi pénztárában lehetséges. Azok az utasok, akik a szigorított menetjegyváltási szabályok bevezetése előtt, úti okmány nélkül váltották meg a jegyüket, a Keleti pályaudvar régi nemzetközi pénztárának erre kijelölt ablakában kérhetik a visszafizetést.