Törölt nick Creative Commons License 2015.09.02 0 0 98662

:)

 

A fa törzsét fúrd meg 5-ös fúróval sok helyen, de a furatok között legyen 5-10 centi távolság. A cél, hogy a fa állva maradjon, és a furatokon keresztül belefolyt mérget végigszállítsa magában, ergo odáig kell fúrni ahol a szállítószövetei vannak, tehát a közepéig. Érezni fogod amikor odaér a fúró.

 

Én Taifun360-at vettem, ez volt a legkisebb kiszerelésű a gazdaboltban és ugyanaz van benne mint a glialkában. A dobozára rá van írva hogyan kell hígítani, de nekem ezek a dolgok bonyolultak voltak. 0,5 liter vízben feloldottam (befőttesüveg) és egy fecskendővel belecsorgattam a furatokba. Tű nem kell, gumikesztyű igen, lágy szellő szintén ajánlott. Ha tudsz akkor permetezd is meg a levelét, illetve ha fűnyírózott területed van, ott a kis surmókat permetezd le ezzel, ők majd a levelükön át fogják élvezni. Ha van kivágott tönk, pláne ha friss, azt is fúrkáld meg és jó alaposan itasd meg.

 

Kb 2-3 hét múlva adj mindenhol még egy kenetet mindennek, és 3 hónap múlva szintén.

 

Ha ásás van valahol, érdemes ÓVATOSAN feltérképezni az elcsípett gyökérszálakat, és kézzel kiemelni. NE TÉPD BE, mert bedühödik. Egyúttal szembesülni is fogsz azzal, hogy a kis mocskok a föld alatt hogyan néznek ki.

 

Azonban az a meglátásom, hogy az ecetfa irtása halott ügy. Ha nyitott szemmel járod az országot láthatod, hogy mindenhl megvetette magát, még a Batthyány téri palacsintázó ereszcstornás sarkában is megnőtt egy méretes darab. A vasút mentén fullra van mindenhol Bp-en, A ligtekben is ott van a "szép zöld érdekes FA" Az emberek nem veszik észre, hogy ez minden szirszar repedésből kinő, és mindent szétvet, de akkor már késő. Remek indikátora az emberek, és a nagy híres környezetvédelem nemtörődömségének.

Előzmény: traktoros82 (98660)