obsitos3 Creative Commons License 2015.09.02 0 1 114998

Nem értem,miért savaztok előre.Savazni azért kell,hogy a kierjedt cefre hosszabb ideig tárolható legyen,a minőség romlásának veszélye nélkül.Nem elfogadható válasz,hogy azért savazok előre,mert a savas kémhatás nem kedvez a vadélesztőknek,mert pontosan azért teszünk bele élesztőt,hogy ne hagyjunk esélyt a vadaknak.Tehát ez a probléma megoldva.Ha  annyira pontosan ismerjük az ideális pH-értéket,hogy ki tudjuk mondani,hogy jó a 3.2,vagy a 2,8 pH,akkor talán illene figyelembe venni a kémhatás változását az erjedés folyamata alatt.És csak az erjedés lezajlása után kellene hozzáönteni a feltétlen szükséges kénsavat.Ha nem főzünk azonnal.Ellenkező esetben néhány főzés után esetleg a kation cserélő szűrőnkből kell visszaszedegetni a vörösréz apparátunkat.Elképzelhető,hogy mit csinál a kicsit túlsavazott cefre a berendezéssel,ha az enyhén ecetes már rezes pálinkát eredményez.