torony78 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 98589

Köszönöm a videót!

Nekem ennél jóval hangosabban indul, bár hozzá tartozik a történethez, hogy nem állványon áll, hanem asztalra van téve. Most így belegondolva nem kizárt, hogy azon a nem túl masszív asztalon berezonál és az okozza ezeket a zavaró hibákat, illetve az felerősíti az indítással járó hangot.

 

Ma annyira rohantam, hogy csak rövid időt tudtam a műhelyben tölteni, szóval a körfűrészt meg sem tudtam vizsgálni. De jó, hogy ezeket átbeszéljük, mert legalább tudom, hol kezdjem a vizsgálódást, ha végre lesz megint időm.

 

Csak mondom, hogy ebben a nagy rohanásban csak az isteni gondviselésnek köszönhetem, hogy megvan még minden testrészem: élt martam ma néhány képkeretnek, és az első fogás indítása előtt nem ellenőriztem, hogy meg van-e húzva a szorítópatronon az anya. Úgy, ahogy legutóbb hátrahagytam az asztalt, benne egy profilmaró bittel, rátettem a vezetőt, beállítottam a mélységet, megnéztem egy próbadarabon, azt végigtoltam rajta az anyagot. Tulajdonképpen nem éreztem munka közben semmi rendellenességet, pedig 16 darab lécet végigtoltam rajta, szépen vitte őket. Aztán mikor kést akartam cserélni, éreztem, hogy a szorítóanyát kézzel is ki tudom lazítani. Akkor esett le, hogy legutóbb, mikor "rendbe tettem" a gépet, csak tessék-lássék raktam bele a szerszámot és már mentem is tovább... Nagyon gáz. Elég szégyenletes, csak azért írom, hogy más ne kövessen el ilyen hibát. Meg jó tudni, hogy a Bosch POF 1400 még laza csavarral is ilyen biztonságos...

Előzmény: Törölt nick (98563)