trizs77 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 82952

Megúszták :

 

Sikoltoztak és imádkoztak a Budapest–Madrid járaton

 

2015. augusztus 31., hétfő, 19:28

 

Szerző: hvg.hu

 

Viszontagságos úton jutottak el Madridba a vasárnap esti Wizz Air-járat utasai. A spanyol főváros közelében a gép fél órát körözött a viharban, ami olyan rázkódással járt, hogy még a légiutas-kísérők is megijedtek, az utasok között pedig pánik tört ki. A repülő végül Zaragozában landolt, ahonnan buszokkal vitték az utasokat Madridba, mert sokan annyira féltek, hogy nem mertek visszaülni a gépre.

 

Fél órát hullámvasutazott az égen a Wizz Air Budapestből Madridba tartó járata vasárnap éjjel – adta hírül a Blikk. A lap beszámolója szerint a gép olyan turbulenciába került, hogy az még a tapasztalt légiutas-kísérőket is megijesztette.

 

Az utasok között pánik tört ki, "mindenki sikoltozott, imádkozott" – olvasható a cikkben.

 

A bajok Madrid közelében kezdődtek: sűrű sötét felhő került a gép elé, ami abbahagyta a süllyedést és körözni kezdett – idézte fel egy szemtanú, aki siklóernyős pilóta.

 

A rázkódás, hullámvasutazás fél órán át tartott. A szemtanú nem a vészhelyzet, hanem amiatt aggódott, hogy kitart-e a gép üzemanyaga a sok körözésben.

Később ugyanis a pilóta bemondta, hogy a vihar miatt Mardid helyett Zaragozában szállnak le.

 

 

A gép meg is érkezett Zaragozába, ahol hosszú várakozás után azt mondták, hogy nem vállalják a visszautat, buszokkal fogják az utasokat Zaragozába küldeni. A szemtanú szerint utóbb kiderült, hogy a gép utasok nélkül visszarepült Madridba.

 

Azért szállították le az utasokat, mert néhányuk kiverte a balhét, hogy ki akar szállni – mondta. Ehelyett busszal vitték őket, és így éjfél helyett reggel 6-ra értek a spanyol fővárosba.

 

A madridi repülőtéren közben azt jelezték, hogy csak késik a gép, nem törölték a járatot.

 

A Wizz Air az esetről annyit közölt, hogy W6 2371 számú járatukat a vihar miatt átirányították Zaragozába, és az utasoknak buszos transzfert biztosítottak, mivel sok utas inkább szeretett volna leszállni a repülőről. 

A cég sajnálatát fejezte ki az érintett utasok felé.