SolDurka Creative Commons License 2015.08.31 0 0 1627

vilireka: minden beteg más szervezetű és állapotú, az egyik gyorsan regenerálódik, a másiknak tovább tart. Megeshet, hogy a barátnőd - lassan és észrevétlenül - hamar kiheveri a shubot, de a javulása akár 6 hónapig is eltarthat. Új életmódra kell váltania. Kerülje a testhőmérséklet tartós emelkedését, hosszasan ne napozzon, SOHA ne szoláriumozzon, langyos vízben fürödjön. Ugyanakkor a D3 vitamin miatt a napot ne,  csak a forróságot kerülje. Meg kell szoknia, hogy innentől kezdve csupán az ereje 80%-át használhatja ki. Aludjon, pihenjen sokat.

 

Fáradtság ellen szedjen vérhígító  lenmagolajat, kiváló hatású 3-4 havi természetes eredetű multivitamin és májméregtelenítő máriatövis MAG fogyasztása. A máriatövismag olajban kevés a hatóanyag, viszont tele van jótékony Omega3 zsírsavval, ám a lenmagolajjal együtt nem szabad fogyasztani. Mindegyiknél drágább és hatásosabb a mélytengeri halolaj, de csak önmagában. Egyénként az olcsó bolti étkezési olajak okozzák az érfalak gyulladását, amitől a myelin lebomlik. Csodás hatású a kókuszolaj, elég a sima. A táplálkozással - a gyulladáskeltő Omega6 zsírsavak elhagyásával és a gyulladáscsökkentő Omega3-mal (lenmagolaj stb), kiválóan irányítható az SM még bénulás után is.

 

Személyes javaslat: kerüljétek a gyógyszereket (shubban a szteroid, a mellékvese kéreg hormonja persze szükséges. Különösen a Baclofent ne szedjétek, a mellékhatásai pont olyanok, mint az SM tünetei.   

Előzmény: vilireka (1614)