bujukcekmece Creative Commons License 2015.08.31 0 0 114860

A fű íz, mint azt az imént említettem az éretlen füge miatt van legtöbbször, de bizonyos nem túl jól beltartalmú fajtáknál is előfordul. Azonban mivel a gyümölcs egy módosult levél, jellemző jegy a teljesen érett fügéből készült pálinkára a szénás illat, mely az aszalt fügére is jellemző, íze muskotályos és az aszalványra emlékeztető fügeíz. Kezdetben csípős, majd fél év után szépen lekerekedik. A barnás kozmaolaj oka, hogy főzéskor a rostok karamellizálódnak, pláne ha nem bírt teljesen kierjebni az összes cukor a cefrében. Ellenben az így keletkező íz a pálinka jellegzetes jegye. Gondolj bele, hogy alapján semmi illata sincs a fügének, csak ha megaszalod, vagy jobb esetben kifőzöd 😁

Előzmény: Figyelget (114843)