nyúllabda Creative Commons License 2015.08.31 0 0 11272

Én eddig három céggel futottam össze amelyek megvennék/értékesítenék az üdülési jogomat(?).

 

Az első a Gellért téren egy negyedik emeleten volt. Ott egy teremben (szobában mert lakás volt) legalább 12 asztalnál folyt a megbeszélés egyszerre. Olyan hangzavar volt hogy alig tudtam odafigyelni az ürgére, mert azzal voltam elfoglalva hogy halljam. Szerencsére ott nekik nem kellett mert túl zűrös voltam. Több év hátralék stb.

 

A második a Lurdy házban volt. Az egyik teremben. Felhajtás, ámítás az megvolt. Formaruhás, csinos csajok, elegánsan öltözött határozott fiúk, ami kell, hogy lássam itt komoly cégről van szó. Időpontra mentünk. Itt is több asztal volt, de szólt valami zene, ami mellett alig hallottam a kislányt, az energiám jelentős része itt is a figyelemre ment el. Volt egy hívókészülék az asztalon (az etetés része), amikor részükről döntés kellett, akkor jelzett és odajött valaki és tovább lendítette az ügyet. Az ajánlat: az általuk felajánlott eladási ár 20% +Áfa az ő hasznuk (ez rendben lenne), de fizessem ki előre, és ha egy évig nem tudják eladni, akkor visszajár. Ha kevesebbért adják el, akkor az az ő (illetve az értékesítőjük) vesztesége (ez is rendben lenne). Két millát ajánlottak a két évenkénti őszi kétszemélyes egyhetes üdülésért. Amikor látták hogy vacillálunk, akkor felmentek 2,25 millára. Ez azt jelenti, hogy 400 000+ áfa, vagy 450 000 + Áfa befizetésével hozzájuthatok akár 1,5 millához azért amitől szabadulnék.

EZ A HÜLYÉNEK IS MEGÉRI!!!!!!

Azzal erősített rá a fiú, hogy ők Oroszországban értékesítenek, ott ez felfutóban van tuti eladják, és a mi évjáratunk pont jól jönne, mert a másik évre több is van, de a minden évit jobban el tudják adni. Az ajánlat ITT ÉS CSAK MOST, ha aláírom a szerződést.

Mondtam hogy rendben, kérem a szerződést, hazaviszem elolvasom/olvastatom, holnap megkapják aláírva.

Az nem megy. A szerződés szigorúan sorszámozott, nem tudnak biankót adni. Nameg kivel  olvastatnám el?

Mondtam, hogy rokony a kehinál/nél dolgoz és ő tud olvasni.

De kizárt, hogy ért az üdülési joghoz! - volt a replika.

Ekkor elmenőre fogtuk, mire még megkaptuk, hogy ha meggondoljuk a jövő héten is itt lesznek. nabazd+ gondoltam, csak itt és most.

 

A harmadik a Bindsystem. Az rövid volt, adtak szerződést, korrekt az egész. Utánanéztem, hogy mihez jutnék az árából. Az usában rendelhetek kerti tavacska telepítést, meg ilyesmit, ami még nem is zavarna, ha leírnák a nevemről, de mint látjuk ezzel ők nem igazán bíbelődnek.

 

Csak azért írtam le, hogy aki ilyen helyre megy, annak ugorjon be, hogy mik azok a jelek, amire fel kell állni és udvariasan elköszönni. Csak megjegyzésként a végére, hogy a szerződés nem szigorúan sorszámozott cucc, az pl a számla. Ezt nem szokták tudni.

Biztos van még több is ....