qrzor Creative Commons License 2015.08.27 0 0 30310

Ha valaha is olyan határozat vagy ítélet születne, amely arra kötelezné a kivitelezőt, hogy tüntesse el amit eddig belehordott a vízbe, szerinted megtenné? Minusz másodperc alatt jelentenének csődöt. Az építőiparban, útépítésben, csatornázásoknál, egyéb (eu-s) nagy volumenű sztorikban abszolút mindennapos a nulla tőkéjű  "projektcég", ami addig él, ameddig hasznot hoz, BÁRMI áron.

 

Azon csak röhögni tudok, mikor a polgármester azt mondja, hogy kötelezettségeket vállalt a kivitelező...... Naja, én is. Nem fingok a paplan alá. Aztán ha mégis, bocsi, így jártatok.

 

Egy ismerősöm Kelet Mo-n közel egy évig ásott árkot, géppel, alvállakozóként, mint kiderült, ingyen. A megbízójának, egy köztes projektcégnek a fővállalkozó fizetett, de az mégis "becsődölt". Hiába lóg ki ezerrel a lóláb, a jogászok szerint nyertes pere lesz az ismerősömnek de nulla várható bevétellel.

 

Nehéz eldönteni, hogy minek szurkoljuk. Annak, hogy befejezzék ezt a förmedvényt, vagy nézzük az idők végezetéig a félkész tórzót, mint a Fonyódi hegy alatti szellemkikötőt. Pedig az csak egy fél kacsaúsztató méretű, plusz a rogyadozó épületek.

 

De mondok szomorúbbat. A múltkori jó szeles napokon ráhívták a fonyódi rendőröket a szörfösökre, kájtosokra. Egyelőre még nem volt bünti, de adatokat írtak össze. Így megy ez kéremszépen.

Előzmény: vin. (30309)