vilanova Creative Commons License 2015.08.26 0 0 39332

Szia, összeszedtem néhány képet inkább a szemléltetés kedvéért. Elöre bocsájtom nem dolgozom profi felszerelésekkel, minden segédeszköz saját szerzemény, nem a szépségre hanem a használhatóságra forditottam figyelmet. Mindegyik beváltotta a hozzáfüzött reményeket amire készitettem meg is feleltek.

 

Kezdem sisakkal ez nincs befotózva de a kép úgy készült, mikor a sisakot letettem a vízre és beálltunk elé uszó tripodként is kiváló de csak nyugodt álló vizen. Hullámzásban folyó vizen nem tenném vízre. Ezt az ötletet a gopro gyári csomaolása adta, abban a kamera egy tartón volt amit levágtam kimelegitettem a sisak ívére hajlitottam és ráragasztottam. A próbaút december 31.-e volt, annyira koncentráltam a fiamra a hullámos tengeren, mert jó képet szerettem volna míg végül borultam egy szépet, így lett egy fotósorozat ahogy kipancsolom magam az év utolsó napján.

 

 

A hátsó "állvány", alapja egy a hajótat formájára alakitott fatalp ezt beakasztottam a rögzitö gumiba elöröl kétoldara hátulról csak középre rözitettem pici játéka mindig volt videóhoz nem ajánlom nagyon nagy a kilengése mert mindig élezünk valamerre. Sikeresen akadtam fel faágakon barlangokban így nem használtam túl sokáig igaz ki se dobtam.

 

Itt egy video amit képekböl raktam össze ezt a kameraállást használtam.

 

 

A dönthetö tartó, egy gopro2-es kamerához terveztem a wifi kapcsolatot egy elöfeszitett zsineg helyettesitette (ezzel tudtam ledönteni és így kapcsolgatni a kamerát amit egyébként nem érek el) volt egy másik zsineg azzal felhúztam fúggölegesbe. Tartozott hozzá egy forgató szerkezet így szabadon tudam fotózni bármikor bármerre. Ez alacsonyabb volt mint a hátsó de így is elég magas, fotózni jól lehet róla de videózni nem. Aluminium éz nylon alapanyagokból készitettem nem bántja a tengervíz és nem vonza a villámot ami nem hátrány. Vitorlát is lehetett volna tenni rá de ez a téma nem érintett meg túlságosan.

Nagy elönye a vízszint vagy horizont megtartása, jól beállitott kamerával minden kép normális síkban készül nem kell forgatni utólag.

Itt is egy video ami az elsö tartóról készült jól látható mennyit korrigált a mozgáson a youtube.

 

 

Mégegy apróság 5€ volt egy hosszú kerek váza amikor megláttam azonnal tudtam, kell nekem. Már régen játszottam a gondolattal hogyan készitsek olyan képet ahol a kayak alatt is látszik ami van de nem montázs hanem tényleg azt látod amit nem látsz legfeljebb szeretnéd. Hát így kezdtem el hordani a vázát evezésekre kicsit órült dolog de megéri. Fontos, a tetején legyen egy sötét vászon ami lezárja a fényt én nem lesz visszatükrözödés (ezen a képen van, itt még nem használtam), nem árt ha van hozzá rögzités ha véletlen kicsúszik ne vesszen el a vízbe.

 

 

 

Előzmény: NOOBodi (39329)