nicko Creative Commons License 2015.08.26 0 2 648884

Nem foglalkozom ezzel a topiccal, most sem tenném, ha nem linkelik be egy itteni troll akit etettek rendesen, hsz-ét.

 

Több probléma is van a Te hszd-el nekem.

1. egyetértesz egy faszkalappal aki úgy mond véleményt valamiről, hogy nem is látta az esetet, ráadásul 30 évvel ezelőtti amcsi oválról és betonról hadovál napjainkban...safer falról még hírből sem hallottnem hallott majd ki guglizza mi is az.

2. a nicked választása.

az igazi RHR ha tudná (aki egyébként Dan Wheldont írna), hogy valahol a világ kicsiny szegletében van egy fórum és valaki az ő nevét használja F1 témában lehet örülne, de ha megtudná azt is, hogy közben baromságokat ír Indycarról...lehet megkérne felejtsd el a nevét.

3. ennek a balesetnek ha már hasonlót keresünk akkor Surtees és Massa a megfelelője a közelmúltból..a franciának az esetének semmi köze. Legfeljebb a szemellenzősek rádöbbentek meglehet halni a nem ovál pályától is.

4.Wheldon halálát teljesen más okozta (pack versenyzés, kerítéstartó oszlopok a pálya felé voltak és nem a nézőtér felé) mert a Nascarnak megfelelt így is..semmi köze Wilsonéhoz.

5. F1-es orrkúpok ugyanabból az anyagból vannak mint az Indy autókon. Mégis mitől biztonságosabbak? Mikor mennek 370 felett a F1-es autók (Indy500) miért hiszed azt, hogy a Dallarákon kevésbé biztonságos? Az 1. helyen éppen menő karam ment a falba és a 13. helyen jövő Wilson fejét találta el. Mivel egybe volt a mezőny ezért történhetett meg, ha van 100 méter köztük lehet kitudja kerülni...

Egyébként meg itt egy cikk, hogy a jenkik lehet fognak valamit tenni az ügyben nem úgy mint a FIA Surtees,Massa esetek után.

http://www.racer.com/indycar/item/120728-indycar-canopy-manufacturer-open-to-testing-options-for-dallara-dw12

az a sajnálatos az egészben, hogy a SC hetvenes években, magasított cockpit kilencvenes évek eleje, láncoskerék 1998, HANS 2002-es bevezetését azért fejlesztették ki amerikában mert mindig valamilyen tragédia előzte meg. Ezeket a F1 mind átvette később.

 

Esetleg úgy halhatna meg vki az f1ben....100%-ban szerencséje volt Kubicának, Webbernek....

szerintem meg ne halljon meg senki se a F1 se az IC-ben se máshol, de ilyen sajnos nem lesz amíg lesznek technikai sportok...Wilson 6 embert mentett meg egyébként.

Előzmény: RyanHunterRay1 (648812)