Fishtax Creative Commons License 2015.08.26 0 0 224209

A múlt héten is folytattam az „új” utak felfedezése című műsoromat, de ezúttal elszakadtam a 7-es út vonzáskörzetéből, és csütörtökön megtekertem egy utoljára kb. 11 éve használt edzőkörömet: a Bp-Solymár-Pilisszentiván-Piliscsaba-Perbál-Budakeszi-Bp útvonalon jártam.

 

Mivel csak az ünnep délutánján tudtam indulni, így nem állt rendelkezésemre korlátlan idő, ezért kihagytam a Zsámbék felé valló hosszabbítás lehetőségét, így a vége 69,1 km lett 2 óra 54 perc alatt. (24,2, km/h átlag). Erre az időre csak az egyik magyarázat az eddigi „edzéseimhez” képest némileg több szintemelkedés (866 m a Garmin, 785 m a Polar szerint), a másik a SzeZonak már írt dolog: délután, forgalomban, a város felé indultam el, lámpákkal, kereszteződésekkel súlyosbított útvonalon, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az első óra végén még csak Pilisszentivánon jártam, alig több mint 23 km-t legyűrve.

Gyorsan el is engedtem a Szent Átlagsebességbe való kétségbeesett kapaszkodást, és – azért a teljesítményt szem előtt tartva – élveztem a bringázást, a sűrű lejtőket és emelkedőket, a rég nem látott tájakat. Persze van, ami nem változik, a Tinnye utáni első derékszögű bal kanyarban ma is testi örömöket kínálnak, csak talán már a 11 évvel ezelőtti szolgáltató leánya. Budajenőn meglepődtem, micsoda meredek emelkedő nőtt ki az úton legutóbbi ittjártam óta (vagy csak én lettem gyengébb, esetleg a kerékpárom áttételei), viszont épp ez a falu volt az egyetlen, ahol látszott némi fejlődés, csinosítgatás az elmúlt évtizedben.

Telkiben regisztráltam a 2 órás időkaput, onnan Budakeszi felé tartva örömmel láttam egy új erdei látogatóközpontot, aztán a Szépjuhászné-hágón át hazasüvítettem. A pulzusátlagom 130 ütés/perc lett, látszik, hogy a sok szintemelkedéssel sok lejtő is jár!

Részeredményeim:

Bp-Psztiván: 1:00, HR átlag 127

Psztiván-Telki: 1:00, HR átlag 131

Telki-Bp: 0:54, HR átlag 132

C max: 23 fok, C min: 18 fok

 

A hátszél nem a barátunk! A szembeszél mindenképpen ellenségünk, de az is biztos, hogy a hátszél minimum csak semleges, de semmiképp nem haver! Bizonyítás:

 

Szombaton kerítettem sort az újabb edzésnapra. 7Vge lévén nem indultam túl korán, de még így is reggelnek volt mondható az időpont. Viszont az időkeret behatárolt, így szóba sem jöhetett a Nagy Ismeretlen, maradt a jól bevált 6-os/7-es út. Vígan száguldott már a kerék az első méterektől, minden addigi rekordomat megdöntöttem, az első fél óra átlaga 29,1 km/h lett, még Érd meredélye sem tudott megfogni, én voltam maga a szélvész, az előirányzott 1 óra 15 perces forduló Pettenden ért, épp ott, ahol a különálló bringaút kezdődik! Ennyi idő alatt ilyen messze még nem jutottam, halleluja!

Ebben persze igen jelentős szerepe volt a K-ÉK-i szélnek, amit már a Vasmacska terasz melletti nagy zászló lobogásából láttam, de hát ki törődik ilyenekkel, mikor épp az Univerzumból készül kitekerni! Fordulás után persze egyből a képembe kaptam az igazságot, visszafelé egész vánszorgásszerűnek éltem meg a haladást, olyannyira, hogy hazafelé 13 perccel tovább is tartott az út, és mikor a végén megálltam, már az óra is csak 27,7-es átlagot mutatott a 75,2 km-en. Mindezt 145-ös pulzussal sikerült elérni, amiből az odafele út átlaga 139 volt, a visszaúton viszont 150. (C max: 23 fok, C min: 18 fok, nem volt már hőség.) Azért persze jól esett! :-)

 

robi

Előzmény: Fishtax (224179)