Törölt nick Creative Commons License 2015.08.25 0 0 136989

Hogy árgus szemekkel, az erős túlzás. (bocs, rámjött a szófosás ;) )

 

Valamikor hónapokkal ezelőtt néztem rá egyszer, akkor valahol 10-20 körül járt ez a POR Recovery...

Nemrég valaki hibakeresésben kért segítséget (már nem tudom, hogy itt a fórumon vagy e-mailben), akkor néztem rá linuxból az SSD-mre, hogy tud-e selftestet, tárol-e logokat, ahogy a "nagy" WD diszkjeim. 

Akkor tűnt fel, hogy már hetven körül jár ez az érték, ami azért volt furcsa, mert kínosan ügyelek rá, hogy mindig szabályosan állítsam le a rendszert. No itt tényleg az jött, hogy pár napig lestem ezt az értéket, hogy mikor változik. Ekkor tűnt fel, hogy a linuxos reboot (és csak a reboot, mint tegnap este kiderült) növeli valamiért.

 

És egy cseppet azért tartom aggasztónak, mert találtam egy utalást rá, hogy valahol 100-200 a felső limit, e fölött már kezdhetek aggódn. Természetesen egyetlen ilyen fórumos választ láttam, nem tűnt kellőképp megalapozottnak, de az SSD-k belső működéséről szinte semmit sem tudok (legalábbis a HDD-khez vagy pláne a harminc évvel ezelőtti, 5-20MB-os cserélhető lemezekhez képest :) ) és az elkövetkező 5-10 évben nem nagyon fér bele egy csere, hacsak nem zuhan nagyot az ára.

Előzmény: didyman (136986)