Törölt nick Creative Commons License 2015.08.25 0 2 422531

Az utcánkba él egy török (mohamedán) család. Szeretnél te csak olyan körülményeket magadnak, mint amibe ők élnek. Ujjból szopott infókkal nem jutsz előre. Én 13 éve élek olyan helyen, ahol sok-sok török van. Lakik a közelemben egy szír is. Mosolygós vidám srác, nem mellesleg perfekt magyar :-) Magyarországon járt főiskolára, a bátyja ott fogorvos. Miután elvégezte a sulit, lejárt a vízuma és Ausztriában adott be menekültkérelmet (úgy 6-8 éve lehetett, mert ez nem új dolog ám, mindig is voltak menekültek, csak nem ennyien), hogy ne kelljen visszamennie Szíriába. Kezdetben egy kis apró büfét üzemeltetett, reggeltől estig ö volt a konyhás, kiszolgáló és takarító egy személyben. Mikor kezdett neki bejönni, megvett egy éppen bezáró bankfiókot, felfújtatta (egy magyar brigáddal) és nyitott ott egy pizzériát. Mikor ez is kezdett bejönni, vett még egy romos panziót, amit szintén felújíttatott, meg fel is vette az ott dolgozó magyar építő brigádot és most már van egy építési vállalkozása is.

Szóval szorgalmasabb és többet elért mint a legügyesebb helyiek, vagy bárki más a környéken. Nem mellékesen osztrák felesége van, több nyelven perfekt beszél és csak a bőre árulja el, hogy nem itt született.

Többet nyer az ország az ilyen bevándorlókkal, menekültekkel, mint az átlag magyarral, aki max mosogatni tud, azt is csak szarul...

Aztán volt itt a nyáron egy nagy árvíz, ami elmosott 5 falut. A közelben levő menekülttáborban azonnal jelentkezett 50 menekült, hogy segítsenek a mentési munkálatokban! Az egészet egy menekült építész szervezte, akinek már a hazájában komoly tapasztalata volt hasonló katasztrófák terén.

Csak persze ilyenekről nem szólnak a hírek...

Előzmény: sörösgigant (422518)