Sziasztok!
Sajnos mi is hazaérkeztünk 1 hetes zillertali utunkról.
A szállásunk Finkenbergben volt, (Hotel Gletscherblick) és több mint tökéletes volt :))))
Beteszem a szálloda linkjét ha esetleg valakit érdekel.
http://www.gletscherblick.com/
A szálloda hegyoldalon van, pazar kilátással Mayerhofen-re és a környező hegyekre. Mi szerencsénkre a két völgyre néző szoba egyikét kaptuk, köszönhetően az időben történő foglalásnak, illetve hogy a vendégek között mi voltunk talán a legtovább...
Félpanziós ellátást kaptunk, reggeli szokásos (finom friss császárzsömle, felvágottak, sült, főtt tojás stb... estére pedig saláta , finom krémlevesek, általában 2 féle főétel, és minden nap desszert volt.
A panzió személyzete roppant figyelmes, a szoba kényelmes, egyszóval mindenkinek szívből ajánlom.

A szállást Ziller Active card-al kaptuk, amivel a helyi felvonókat, látványosságokat fürdőket ingyen vagy kedvezménnyel lehetett használni.
Érdekesség, hogy a kártya a környék leghíresebb helyére azaz a Hinteruxra csak az első szintig 2100 méterig adott ingyenes felvonós lehetőséget, onnan3000 méterre 22 EUR/fő árért lehetett tovább menni.
A másik érdekesség, amit más régióba nem tapasztaltunk, hogy a felvonók (bármelyik ) csak napi 1x használhatók ingyenesen, és azon a napon a többi felvonó már nem ingyenes. Mi máshol volt, hogy egy nap 2 helyre is elmentünk, és nem volt ilyen korlátozás.
Ebbe egyébként csak 1 nap futottunk bele, nem is volt belőle semmi gond hiszen találtuk gyorsan más csodás helyet magunknak, de ettől függetlenül ezt érdemes figyelni.
A kirándulásaink zöme helyben a környező hegyekre korlátozódott, itt gyakorlatilag több hétre való turista útvonal van, így nem is kívánkoztunk nagyon sehova sem, hiszen csodálatos ez a környék.
Tavaly és azelőtt is hatalmas szerencsénk volt az időjárással, idén egy picit később mentünk mint szoktunk, és ez azért az időn is látszott, volt felhős és napos időnk is, sőt esőt is kaptunk 1 nap, de ettől függetlenül mindennap találtunk magunknak látnivalót. Az első kicsit felhősebb napunkon például meglátogattuk Innsbruckot, ahova mindig készültünk, de a jó idő miatt mindig hagytuk legközelebbre...:)
Nekem összességében nagyon tetszett ez a régió, én nem éreztem még Hintertuxban sem a tömegturizmus jelleget, így ide (is) bármikor szívesen visszamennék :))
Ha van kérdésetek szívesen válaszolok.
Pár kép az utunkról:)