bogyo123 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 65604

Sziasztok!

 

Nekem van egy Retro Csepel kerékpárom. A Váz száma CY -nal kezdődik. A veteránkerékpár.gportal.hu oldalon olvastam, hogy az első betű a "C" betű, megmutatja hogy melyik típus-családba tartozik a kerékpár.

 

Vázszám kombináció

 

C = Hegesztett 24" és "26" -  City "24",  City "26" Rekord

 

Az utolsó betű az "Y" pedig az évszámot 1985-ös

 

Csak annyi lenne a kérdésem, ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám megérdeklődni ennek a típusnak az eredetét, mert sehol nem találok róla, ezen kívül adatokat. Láttam olyan bejegyzést ahogyan a google-be beírtam, szintén valaki ezt a vázszámos Csepel kerékpárt kereste, és sokan azt mondták, hogy "elütötték" a vázszámot, biztosan Csepel Túra.

Tehát ez elgondolkoztat, hogy nem túl sokat gyárthattak belőle.

 

A kerékpár vázán rajta van hogy Csepel Túra kerékpár, de attól még ez 1 típushoz tartozik. Olyan mintha nem is létezne. Kivel tudnék evvel kapcsolatban beszélni?

Úgy tudom hogy a hegesztett fajtáknál elég erős strapabíró a vázszerkezet és az értéke mégha retro is nem pár fillér. Amúgy a kerékpár igencsak jó állapotú használható magyar gyártású kerekekkel.

 

Nekem a Típusnak a történetének a keletkezése, létrejötte kellene. Voltam könyvtárban, de sajnos hasonló könyvet sem találtam. Köszönöm a segítségeteket előre is! Ha volna valaki aki tud információt felvenném vele a kapcsolatot! Még valami, a veteránkerékpár.gportál oldalon, a vázszámkombinációs lap alján azt olvastam hogy a Schwinn-Csepel Műszaki osztályához kell fordulni, ahol szívesen segítenek. Őket hol találhatom meg?