1nagypalz Creative Commons License 2015.08.21 0 0 5912

Szia mindenki!

 

Leírom, röviden és tömören az én történetemet. ! 40 éves vagyok és lágyéksérvem volt, amit meg operáltak. Mielőtt valaki úgy érezné, hogy várni kell az operácíóval az téved, mert jobb elöbb túl lenni rajta. Ez meg tud gyógyulni, de ha kizáródik véged is lehet, mint a nyárnak. Az egész 4 hónapja tartó procedúrának egy 10-es skálán, szerintem a max fájdalom 4-es lehetett, ez is a műtét után, de egy cataflannal már nem is volt probléma. Rutin műtétnek mondják, de a lábadozás egyáltalán nem az, NAGYON NEM!!  Nagyon lassan gyógyuló folyamatokról beszélek (tapasztalatom szerint). 

 

Aznap a korteremből 3 embert műtöttek lágyéksérvvel, 2 fazont vágtak engem laporoszkopoztak Kistarcsán!

Miért, így? Mert aznapra 13 műtét volt és nem mindig szabad a laporoszkóp, viszont nekem volt lágyéksérvem és ilyenkor én előnyt élvezek, mert a gyomorban a vastagbél kitapad (össze hegesedik) és ilyenkor azt is levágják, hogy a természetes közegében legyen. 

HA van rá lehetőség én mindenképpen a laporoszkoopt javaslom, mert nálam észre vették, hogy két oldali sérvem van amit egyből meg is csináltak (1.5 h volt a műtét), amíg a másik srácnak a szobából szintén 2 oldali van (ő arra gyanakszik, mert szokott neki fájni) és feküdhet vissza még egyszer(szópanttyú). Le kell fizetni a dokit, nincs mese vagy ki kell várni.

A vágásnál katéterezni is szoktak és sokkal jobban fáj, nehezebben gyógyul. Bár a laporoszkopos cuccra nehezebb bekerülni, de ez a jó megoldás, lásd én példámat.

 

A műtét az fing a gatyába, jobban fél az ember, mint kellene, egyáltalán nem kell félni TÖK FELESLEGES!!!!!!!

Egy Rejtő Jenő könyv és no para!   Bevisznek a műtőbe, előtte kapsz ilyen dili bogyót amitől happy leszel én pl. fütyürésztem a folyosón amikor toltak be. Amikor be vittek az előkészítőbe, a mütősegég leborotvált. Azt mondta a végén a legfájdalmasabb részével megvagyunk és tényleg igaza volt. Betoltak, rám tették a maszkot és se kép se hang, mind addig amíg a kórterembe rájöttem, hogy körbe telóztam már mindenkit a családból, hogy jól vagyok semmi gubi, de sajnos mindenkit felhívtam vagy 3xszór és sms-ket is küldtem, illetve próbáltam küldeni. Kapcsold ki a telefont és tedd magadtól jól távol, mert utána örömködhetsz, hogy miket írtál, beszéltél. Egy fontos dolog! laporoszkopnál fel fújnak széndioxiddal, hogy tudjanak a pocakodba dolgozni, ez a műtét után még 2 -3 napig nagyon rossz, mert a CO2 felmegy a válladig-hátadig és ott eléggé fáj, nagyon rossz érzés rosszabb mint a műtét okozta fájdalom. Nyújtózkodni kell sokat, még az ágyban is lehet.

 

Másnap haza küldtek, nehéz volt járni, de amikor haza értem felporszívóztam.

 

 

Nagyon lassan gyógyult nálam, tényleg pihentetni kell!!!!!!!

Rohadt szopás az egész!!!

Ha fiatal vagy akkor király, hallottam olyat, hogy a 20-éves srác már 3 hét után biciklizett!

  Nekem 2 hónap után múlt el az ödéma a tojásokról. (enyhe fájdalom mindig).

Valakinek begyulad megnő 2x-eresére dagad, sajnos szerintem 90%-ban problémák vannak ezen a téren.

  Ismerek olyat akinek kivették a mogyit. Sajnos a műtét utáni lábadozás egy cumi! 

Állandóan puffadt a gyomrom (mostanában kezdtem el szelelni, ami nagyon megváltoztatta a lábadozásomat).

Egyébként 2.5 hónapja műtöttek. A hálók behegesedése 2 hónap után volt érezhető, utána éreztem, hogy ez rendben van addig fájt minden, DE nem ez volt a legrosszabb hanem a kitapadás amit levágtak.

 

Ami még most is fáj az a bordám alatt van és ez olyan sokáig megmaradó fájdalom, állítólag mindig fogom érezni.

  Mivel ezen a részen, illetve a környékén a kitapadást csinálták, illetve itt mentekbe a gyomorba laporoszkoppal szerintem (arra gyanakszanak) eltrafáltak valami izmot vagy ideget ami kisugárzik a bordám alsó részére. UTÁLOM!

Ennek regenerálódnia kell, szedek rá Milgrammát, de nem nagyon segít. Egyébként határidőt állítottam magam elé ha nem múlik magán klinika, de érzem, hogy múlik, így nem fog kelleni valszeg.

Napi 1%-ot (pont ez a jellemző). 

 

Ami tapasztalataim voltak:

 

  az algoflex jó volt, persze úgy szedtem hogy érezzem előtte milyen problémáim vannak! Nem ész nélkül, mert az meg tönkre teszi a vesét, fájdalom és gyulladás csökkentő, ebből 2 fajta van erősebb gyengébb, én az erősebbel kezdtem utána át álltam a gyengébbre, de csak egy kúrát csináltam végig. (algoflex)

 

A foghagyma nagyon jó volt, ezt máshol is olvastam. Az a lényeg, hogy tudj pukkantani!

Nagyon sok víz 2liter/nap! A kajálásra nagyon oda figyelni!!!!!!!  (ez nekem nem megy, mert zabi gyerek vagyok).

 

A tőzegáfonya kapszula csodát tett, utána kezdtem el érezni, hogy alakul. Nagyon Jó!! 

A magne b6-is jó, de az benne van a milgramába is, szerintem ez sokaknak segíthet.

 

A jegelés is jó volt, de nem ész nélkül!!!

 

 

A pihentetés nagyon fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sokan írják, hogy utána 3 héttel már sport meg ilyenek, én azt tudom, hogy ha komplikáció van über szopás, mert nagyon lassan gyógyul és túl sok hülyeség van ott, vese, vastagbél, here, stb. valamit haza vágsz akkor előbb gyógyul meg Rékasi Karcsi.

 

 

Remélem sokaknak segítettem, csumi!

 

 

Nagypál Zoltán