[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2008.02.04 0 0 168

Korán ébredt. Nem is érezte magát  olyan rosszul.A cukor alig volt több mint 26.Megivott két kávét,elszívott két cigit,gyorsan összepakoltak. A recepciónál tudatosult benne,hogy  a minibárt kétszer is kifoszotta:mindent ,ami kivehető volt,ki is vett:csokit,mogyorót,bort sört,konyakot,kis pezsgőket. Korábban csak a magával vitt whiskyt itta a szobában  de most ez is másként volt. Kb. egy éve kezdett el minden megváltozni .Odáig jutott ,hogy a Ringben egyre több szarpasszírozást vélt felfedezni és ennek megfelelően szenvedett is tőle  derekasan, már whiskyvel se bírta  ki nyugodtan. Jól van,jól van,Wagner előtt ott tornyosultak  mint követendő példák a 2ooo éves görög drámák, de már a XXI. században élünk. Nem egy teljesen halott múlt-e az egész Wagner? Ettől persze  még lehet nagyon jó is, de gyanús,hogy csak egy családi vállalkozás bulija az egész wagneriánizmus,a Bayreuth-ban látot kirakat szinesbőrű bohóccal,biboldókkal,sütkérező politikusokkal,kivénhedt dámákkal,ifjú kurvákkal. Tíz éve küzdött Wagner meghódításért,és az elmúlt évben hirtelen feleslegesnek kezdett tűnni az egész erőfeszítés. 
Ugyanígy  most először idegesítette fel teljesen  a Cosi 10 éves gyerek meseszintjét  elérő cselekménye. Mi köze van ehhez a hihetetlen bárgyú
tingli- tanglihoz? Mit keres ő itt az operában? A könyvek is hamar elkedvetlenítették vagy feldühítették. Régen a könyv zsákmányt az asztalon vagy az ágyon firkálta ,rendezgette nagy lelkesedéssel. Három napja  viszont a hűtő előtti szőnyegre vitt mindent a hamutartóval együtt. Ha azt találta,hogy a szerző az első 2o oldalon kétszer csontig benyal Darwinnak vagy  Einsteinnek (illetve a belőlük táplálkozó mindent uraló céheknek),akkor a könyvet bevágta a sarokba és nekiesett a hűtőnek. Két napja  a Cosi utáni rohamban   támadta meg a  hűtőt. Két minibár össz-koktél biztosan jó alapot nyújtott a cukortetőzésnek.Baj volt az is,hogy míg korábban a délutáni alvás után órákat sétáltak az éjszakai városban addig most ezek a csavargások kimaradtak.Most már mindegy. A recepció után lementek a garázsba. Bepakoltak és elindultak. Akkor döbbent rá,hogy a szeme teljesen tropára ment. A kressz táblákból nem látott semmit:összefolytak a szemei előtt. A lámpákat  jól látta,de például az előtte lévő autó rendszámtábláját már nem tudta leolvasni.