[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2013.09.24 0 0 65

A bayreuthi esti hírlapban olvastam egy érdekes intejút Katharina Wagnerrel.  Kapcsolódási problémák miatt a ciket nem tudom ide klikkelni -így a lényeg, magyarul, röviden:

 

Az Urgrosvater bizony kétszáz éve született. Rajongói száma világszerte nő. DE sajnos a mennyiség fordított arányban áll a minőséggel. ( az indonéz, irokéz, szalicél stb. wagner társaságok

a, nem olvasták marxék fejtegetéseit a mennyiség átcsapása a minőségbe c. lehetőségről.

b, ez az amit itt a Fidelión hajdanán egy klasszikusunk - Kozlovskzíj úr egyszerűen felhigulásnak nevezett oly találó szarkazmusával)

Nos a Zöld Domb GmbH megalakítja a Zöld Domb Szabadegyetemet ahol fel-és előkészítik a Wagner rajongókat. Ífy pl. Katharina személyesen fog 5 előadásban Marschner művészetéről előadást tartani.

Pl. Erdgeist és Erda találkozása a Sakáltanyán.

http://www.youtube.com/watch?v=qYZGs9UUCSM

Stefan Mickisch szintén 5 előadást tart Carl Maria von Weber munkásságáról (vö. Mit és honnan lopott Wagner).

Angela Merkel a wagneri  életmű filozófiai aspektusához kapcsolódva: A hatalom akarása c. tart fejtágítást.

A lényeg persze : CSAK az juthat bayreuthi jegyhez , aki a  szabadegyetemen résztvesz, aktívan hozzászól és végén kitölti a teszteket. (Az első kurzust 2014. februárjában tartják: február 12-22. A részvétel ingyenes, de adományokat elfogadnak.  A vizsga is ingyenes. Csupán a teszt kitöltéséhez ELENGEDHETETLEN speciális Nothung golyóstollért kell fizetni. Ennek ára a tinta szinétől függően 10 és 30 ezer euró között változik. (A piros-fehér -zöld  szín esetén csak 3 ezer eurót kell leperkálni. ) 

A kurzuson résztvevők Wagner baseball sapkát és Wagner trikót kapnak valamint Marschner bögrét, Merkel

hajlakkot és Katharina hurrikánt.

 

A többit: Kispipa .....