naox Creative Commons License 2015.08.17 0 0 16226

Kikötő 40 lábas megpakolt konténerekkel. Egy-egy konténeren belül nem szabad egymással reagáló anyagokat pakolni (erre figyel az ADR), de szomszédos konténerekbe már igen. A képek alapján sokezer konténer érintett, konténerenként esetleg száznál is több szállítmánnyal. Ki tudja mi van ott, mi ég, mi keletkezik?

Mérnek pár anyagot a katasztrófavédelmisek, és felteszik, hogy azért látnak xilolt, mert műanyag ég, pedig lehet egy csomó gyógyszeripari intermedier, amiből xilol szabadul fel. És persze felszabadul tízezer-féle mérgező, de senki által nem ismert, nem mért további anyag is.

 

A világ vegyipara mára kínába költözött. Ez azzal jár, hogy kikötőkban hatalmas árumennyiségek állnak, és mivel felfoghatatlanul gyors a fejlődés, így van egy kis (hatalmas) kupleráj. Nem tudnak eléggé gyorsan fejleszteni, építeni.

Ezért olcsó a tornacipő, vagy kb. bármi.

 

És ha egy ilyen szemétdomb lángra kap, akkor az okos ember nem oltogatja, hanem fut. Erre van kitalálva a "védőtávolság", de ezt még nálunk sem tartják be legyen szó a törökbálinti piro-raktárról, vagy a vörösiszap-tárolóról.

 

Előzmény: Bela_Vak (16225)