Törölt nick Creative Commons License 2015.08.12 0 0 113619

Én is találkoztam ezzel a problémával, amiről írsz.

Azt hittem jó az elválasztásom, s később éreztem valamit a páleszben amit nem kellett volna. Aztán újrapároltam, jó sok aromaanyag elveszett, s az  eredmény ugyanaz. Előjött az a nem odavaló illat.

Hogy ne jöjjön elő, azt tanácsolom, hogy a sokpoharas próbánál, amikor már nem érzel semmi ep illatot, öntsd ki a mintát, öblítsd i a poharat, szagold meg, s érezni fogod az ep-t. Ha már öblítés után sem érzed, akkor jó az ep elválasztás. Up-nál hasonló a helyzet. Amikor még semmit sem érzel, a barátnőd sem, a vadászkutya sem, akkor azért öblítsd ki a poharat, s érezni fogod a fazékillatot. Jóval korábban mint egyébként éreznéd.

Ha így teszel, hígítási sokk ide vagy oda, nem lesz többet ott a páleszedben az  fránya illat (vagy inkább szag).

Az egylépcsős főzés több illatot hoz ki, nem versenyezhetsz vele.

Azok a kis fehér izék amik nagyritkán valamelyik pálesznél előjönnek aztán eltűnnek, hát az már meghaladja a képességeimet. Ismerem a jelenséget, a nagyon illatos, aromás gyümölcspálinkáknál fordul elő, várjuk meg mi erről a nagyok véleménye...:)

Előzmény: naivkezdo (113618)