Törölt nick Creative Commons License 2015.08.12 0 4 113617

Hátha másnak is megtetszik...:)

Meggylikőr: A kimagozott meggyet kiteszem a napra, s annyi cukrot adok hozzá, amennyit képes felvenni. Minden nap kevergetem, újabb cukoradagokat adok hozzá, s amikor már nem képes többet feloldani, akkor az egész hobelevanccal megegyező mennyiségű 50 fokos pálinkát adok hozzá. Legjobb a meggypálinka, de ha nincs akkor almapálinka is megteszi. Aztán lezárom, minimum hat hónapos érlelés után kinyitom az üvegeket, leöntöm a levet, s kész a meggylikőr. Ha képes vagyok tovább várni, mondjuk egy évig, akkor még finomabb lesz. A gyümölcs meg finom csemege, de nagyobb mennyiségben kiütheti az embert...

Csokilikőr: Háromnegyed kiló cukorhoz hozzákeverek 125 gr holland kakaót (lehetőleg 20% feletti kakaóvajtartalommal), 2,5 dl vízzel felfőzöm, s mikor már egyneművé vált a kevergetés közben, leállítom a fűtést, hozzáöntök fél liter 50%-os almapálinkát, bekeverem, lefedem, hogy ne sok alkohol szökjön el, hűtés után azonnal fogyasztható.

Kávélikőr: Pont úgy készül mint a csokilikőr azzal a különbséggel, hogy víz helyett nagyon, nagyon erősre főzött kávéval főzöm fel a a kakaóval összekevert cukrot.

Ennyi lenne, s amilyen egyszerű olyan finom. A magas kakaóvajtartalom azért kell, hogy sűrű állagú legyen.

Ha a meggylikőrbe negyedrésznyi csokilikőrt teszek, akkor olyan ízt kapok ami nagyon emlékeztet a konyakos meggy ízére.

Előzmény: TINTUS (113615)