Figyelget Creative Commons License 2015.08.11 0 0 113444
Szeretném megosztani abbéli örömömet,amit az a mintegy 20 liternyi fügecefre okoz,ami már szépen dolgozgat és várja a beteljesülését.:-))
Régóta szerettem volna kipróbálni,milyen lehet és most kedves anyósom (nálunk nem érvényesek a sztereotípiák) révén szert tettem egy diszperzites vödörnyi finom csemegére.
Nem tudtam mit tenni,próbáltam gondosan előkészíteni(válogatás,mosás,"szárazás") az ölembe hullt csemegét.Ezt követte alapos turmixolás (víz hozzáadásával),élesztővel beindítottam (CM volt otthon),pektinbontóztam.Napfényt nem kapott,így is brutál édes(sajnos nem tudom még mérni a brix-et).Savat sem tettem hozzá,igyekszem majd rögtön főzni,ha kész lesz.Emlékszem volt róla szó,hogy sok olaj van főzéskor.Esetleg van más is,amire figyelni kell jobban?Szeretném nem elrontani.:-)