Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.10 0 1 113427

Megelőztek a válasszal, de sebaj!

 

A hőmérővel a kijövő pára hőmérsékletét mérem. Mindegy mennyit csal a hőmérő, egy támpontot ad nekem, hogy milyen hőfoknál kezdődik és mikor végződik a főzésem. Aztán a hőfokot össze tudod kötni a lejövő pára fokával. Minden főzőnél ez más és más.

 

A mostani főzőm is mást mutat, meg az előző főző hőmérője is. Pedig az alkohol ugyanolyan hőfokon indul meg.

 

A parafadugóba volt a legegyszerűbb belefabrikálni a hőmérő végét

Fúrógéppel átfúrtam a dugót és belecsúsztattam. 

 

A dugót csak annyira kell bedugni, hogy tartson és könnyen kivehető legyen. Esetleg túlnyomásra ki tudja mozdítani a gőz.

És ami fontos, hogy ne jöjjön ki gőz mellette.

 

A biztonsági szelepre nem tudok mit mondani pontos típusra, ha tüdővel belefújtam egyből nyitott. Mivel nyitott a rendszer, a leggyengébb biztonsági szelep elegendő.

 

 

 

Előzmény: Jozso27 (113424)