Megelőztek a válasszal, de sebaj!
A hőmérővel a kijövő pára hőmérsékletét mérem. Mindegy mennyit csal a hőmérő, egy támpontot ad nekem, hogy milyen hőfoknál kezdődik és mikor végződik a főzésem. Aztán a hőfokot össze tudod kötni a lejövő pára fokával. Minden főzőnél ez más és más.
A mostani főzőm is mást mutat, meg az előző főző hőmérője is. Pedig az alkohol ugyanolyan hőfokon indul meg.
A parafadugóba volt a legegyszerűbb belefabrikálni a hőmérő végét
Fúrógéppel átfúrtam a dugót és belecsúsztattam.
A dugót csak annyira kell bedugni, hogy tartson és könnyen kivehető legyen. Esetleg túlnyomásra ki tudja mozdítani a gőz.
És ami fontos, hogy ne jöjjön ki gőz mellette.
A biztonsági szelepre nem tudok mit mondani pontos típusra, ha tüdővel belefújtam egyből nyitott. Mivel nyitott a rendszer, a leggyengébb biztonsági szelep elegendő.