Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113331


Kedves Feribá!

 

Pontosítani szeretnék. De még mielőtt pontosítanék én érezném sértőnek, ha Te azt írod nekem, hogy én sértegetni akarnálak.
Ez lenne igazán sértő. Mondom ezt sértetség mentesen.

Amire emlékezetből idéztem, azt szeretném kiemelni.


Feeriba51 2014.10.07 104998

Bejegyzésben egy beszúrt idézet:
"Még egyszer utoljára : a kozmaolajszűrő használata nélkülözhetetlen !!!!!!!!"

 

Ez egy "kissé" túlzás.
Én is megcsináltam annak idején, de semmi szükségem nincs rá. Minden pálinkámat 30 fokig hígíthatom, semmi opálosodás nélkül.
Igaz, nem ugyanabból az alapanyagból és nem ugyanolyan eljárással cefrézünk.
Jó nedűt!!!!


Illetve a régi nickedről (remélem Feriba51 nick is a tiéd):
17977 hozzászólás

Az én alszszeszemen (alma, szilva, szőlő) gyakorlatilag nincs kozmaolaj. Szűrőt is csináltam, be is mutattam itt, de nem fogott fel gyakorlatilag semmit. A nyerspálinkát higithatom akármilyen arányban, akár 20 %-osra is, de nem opálosodik. (desztilált vizzel higitok)

 


De igazad van. Soha nem mondtál olyat, hogy milyen finom a pálinkád pedig nem szűrsz kozmaolajat.
De azt emlékeim szerint is sokszor elhangzott tőled, hogy kozmaolaj szűrés mentesen mindig tiszta és nem opálos.

 

Ha a kozmaolaj szűrésre gondolok az egyik véglet Te vagy.

 

 

Aztán leesett az is, hogy ha ma már egymenetessel főzöl, akkor nincs alszeszed sem.

 

Megbántani egy betűvel sem akartalak.

 

Sőt, egyre több módszert veszek át tőled.

Múltkor kipróbáltam, hogy a páracsőt vizes ronggyal hűtöttem a középpárlat vége felé. Egy kicsit erősödött a fok, de még nem mérvadó. Aztán nem figyeltem eléggé és ráégett a rongy a csőre.
Legközelett vastagabb rongy és jobban résen leszek.

 

Őszinte szakmai tisztelettel! Neked is jó nedűt!

 

 

 

 

Előzmény: Feeriba51 (113303)