Üdv Mindenkinek !
A télen elkészítettem az első tk.-mat.A rendszeresen olvasók lehet emlékeznek .úgy másfél éve vázoltam fel a terveket ezzel kapcsolatban.
Akkor tehát ez egy rakátatűzterű,aprítéküzemű,harangrendszerű belül, alól vasból ,kívűl és felül téglából létrehozott "öszvér" fűtőmű.
Az apríték tartály és a tűztér egy volt kazáné minek vízterét homokkal töltöttem fel.Ennek oka az anyagtakarékosság volt.Van valamennyi samottom ,de azt a következő kályhára tartalékolom.
Ennél a kályhánál a cél az általam tervezett felépítés és elrendezés üzemi körülmények közötti kipróbálása volt.
Örömmel közlöm a kályha minden célt megvalósított amiket kitüztem elé.
Itt szeretnék köszönötet mondani Csomi-nak .
Kutatási eredményeinek közzétételével valamint levelezésünk során tett építő jellegű észrevételeivel nagyban hozzájárult munkám sikeréhez.
Miért is jó ez kályha?Azért mert napi egyszeri fűtés esetén az elmenő hőmérséklet nem több 60 foknál, a tűztérbe belekerült vasdarab meg vörös izzásban van.
A következő kályhát normálüzemre tervezem ,azaz hasgatott fával fog menni valamint lesz sütője is !
A rendszer nem titkos az érdeklődők kérdéseire szívesen válaszolok,bár a kályhásokéra nem annyira.
Miért is ?
Nekik van már saját szakmai oldaluk , ez maradjon meg az alapító szellemében a laikusoknak .
Üdv Fidó mester
Üdv Csiga !
Úgy látom ,szép munkát végez a géped!
Milyen típusu?
Én M-6 -al szántom ki a krumplit.Sajna nem híres a köpeny ,így meg-meg kapar pedig az 400 kg.
Ha Te meg tudod csinálni a feladatot azzal a géppel ,akkor az dícséret a gépnek is és a gazdájának is.
Egyébként rendkívűl fontos a "tiszta " terület!Hiába kaszálom le szinte tökéletesen -a Tiedtől sokkal pucérabbra-,mégis a bentmaradt gyökérzet el-el viszi az ekét.
Ha meg lejjeb engedem akkor az aszály miatt kemény talajon meg-meg kapar.
Üdv Fidó mester