Törölt nick Creative Commons License 2015.08.06 0 1 96997

Ööö .. stanley? 3-4 db-os ezeröccázé? Hol? o.O

 

Csak azért a csodálkozó szmájli, mert tudtommal a stanley nem gagyikategória. Nem tudom van-e (biztos van ha láttad) faeszterga késük, de hogy 1500 lenne egy akár 3db-os készlet. Hümm :) Linket kérek.

 

Amúgy: ehhez és a barkácsolós projektekhez "bármilyen" késkészlet jó. Nyilván a hobbikategória éle nem tart sokáig, gyakrabban kell élezni. Vagy: megedzeni kicsit és úgy megélezni. De az edzést amennyire tudom jól el lehet cseszni, szóval azt inkább vidd olyanhoz aki csinálta is már (pl én sem csináltam még ilyet). És van olyan is, hogy az új késkészlet gyárilag nem elég éles - szóval az élezésre is fel kell készülnöd (akár éles gyárilag, akár nem). De egyébként valószínűleg a lakk leszedéshez kibírja egy élezéssel is a pár széknek a pár tucat lábát/háttámla rácsát is.

 

Élezés: nos ehhez inkább nem én adnék tanácsot, mert azt én is igen bénán csinálom. Itt az öreg szépen végigvezet az élezésen (igaz nagyrészt fafaragó vésőket, merthogy fafaragó a bácsi):

 

https://www.youtube.com/watch?v=MZ_J_89AJQk

 

Azért kell hozzá egy-két cucc a sufniban, ilyen kő, olyan kő, köszörű, polírkorong ... lehet egyszerűbb ha keresel egy jó szakit erre a környékeden :)

 

Vagy: megvárod mások tanácsát a témában.

Előzmény: Jarppi89 (96992)