sarab Creative Commons License 2015.08.04 0 0 25427

Most akadt egy kis időm és  visszakerestem a tavaszi bejegyzéseimet !

Bár most vettem észre, hogy rossz fórumba írtam ,de ott is próbáltak segíteni !

 A következő lenne a leírás amit annó felvázoltam !

 

 "" Sziasztok !!
 Segítségeteket szeretném kérni a következő problémához!
Egy  Honda GCV-135-ös rotakapám van  lassan 2 éve ( jómagam is használtan vettem ) . A múlt hét elején történt vele a következő ! A hajtóműszár alsó részén(hajtóműház aljában lévő nagyobb seeger gyűrű elpattant az isten tudja hova ,de a kupak amit rögzített megmaradt a helyén ) illetve utólag kiderül a csigatengely felső részénél a hajtóműházban a  kisebbik seeger gyűrű(ami fogja a tengelyt ) lepattant- eltörött -- Ezeket utánrendeléssel pótoltam hétvégén ! De ahogy az eset megtörtént ,a csigatengely beszorult a hajtóműház aljába ahol a zárókupak található ! Csőkulccsal nehezen de óvatosan kitudtam szedni ,és  szemmel láthatólag nem történt baja sem a tengelynek sem a végén lévő csapágynak sem pedig a bronzkeréknek ! (bár a bronzkerék korát tekintve kicsit megkopva néz ki ,de eddig tette a dolgát )

A következő  probléma lépett fel - Ahogy a hajtóművet összeraktam , csavarokkal összeillesztettem -tömítés a hajtóműház két része közé - seeger gyűrűkkel rögzítettem ( tengelyt megforgatva kézileg ,nem tapasztaltam szorulást illetve akadás)-  olajjal felöntöttem a hajtóteret ahogy kell és felszereltem a motorra,  indítás után kuplung behúzva a motor egyenletesen jár és nem hallható semmi rendellenesség a hangjában ! De ahogy kiengedem a kuplungot  és átadja a forgást a tengelyre attól a pillanattól kezdve erőteljes súrlódási hang hallható--- De ha kuplungozok vissza, ismét simán csak a motorhang hallható ! A hang amit ad súrlódásra ad következtetni !   Szétszedtem ismét és megfordítottam a bronzkereket hátha én raktam  fordítva bele  ,de hátha !  Összerakva  --ismét ugyan ez a hang fogadott  kuplung kiengedésekor!  Gondolok már arra, hogy a csigatengely szemmel nem láthatóan deformálódott  a szorulás miatt - de akkor ha kézzel meghajtom akkor akadni kellene -

Nem tudok mit kiagyalni , innentől kezdve lövésem sincs  mi lehet a probléma oka! Mi okozhatja a súrlódást! ?!
A kapatagok azért járnak ,de úgy érzem sokkal lassabban pörögnek----Talán kuplung probléma lehet- vagy a ferrodorral lehet a ludas ?
Amikor kiengedem akkor hajt a tengely -de a kiengedéspillanatától kezdve a súrlódó hang erősödik egészen a teljes kiengedésig!Ott a súrlódási hang tetőzik!

 

 

Segítségeteket előre is köszönöm és remélem érthetően tudtam leírni mindent !
 

Üdv . Roland

 

""

Előzmény: oljeg12 (25420)