torony78 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 96844

A lentiek olvasatában nem tudtál elbizonytalanítani, elijeszteni :)) És bizony tőled is fogok segítséget kérni.

Nem várok magamtól gyári minőséget, a hobbi szintű eredmény megfelel. Egy meglehetősen elhanyagolt állapotú, de lakható és kellemes vályogházba szeretnék ablakokat, semmi különös extrával. Szóval nem cél, hogy a ház leprofibb részei az ablakok legyenek, az egyszerűségre szeretnék törekedni, de persze olyan munkával, ami tisztességes barkács megoldásokkal készül. Most nem tudok fotókat feltenni a jelen állapotokról, de ablak fronton szinte bármi jobb, mint ami most van, mert amellett, hogy repedt üvegek vannak több ablakban, az ablakszárnyak szorulnak, vagy teljesen nyithatatlanok, a rámájuk korhadt, repedezett, a hozzáépített előszoba ablakai pedig fixek, nem nyithatók, pedig volna rá igény.

 

Nem akarok okoskodni, de a benyomásaim alapján azt érzem, hogy néhány általad leírt ponton tudnék spórolni. Pl. nem szükséges bukó- nyíló vasalat. A nyíló elég. Alu vízvetőre nem gondoltam, elég lehet műanyag, vagy az is fából, de ha az alu "kötelező", akkor azzal számolok. Gázos hőszigetelt üveg fel sem merült bennem. Repépítő írta, hogy az ő megoldása 3 rétegű üveg, ahol ha jól értem, a rétegek között páramentesített levegő van mindössze. Én 2 réteg üveggel már elégedett lennék.

 

A szerszámigény tekintetében Zoli és Repépítő is barkácsgépekről írnak. Egyértelmű, hogy amiket felsoroltál gépeket, azok mind gyorsítják a készítést és pontosabbá teszik, mert gyártásra valók. A munkaidőmmel ne számoljunk, mert ezt mind szabadidőmben készítem a saját szórakoztatásomra és megelégedésemre. Kész lesz, amikor kész lesz.

 

Köszönöm a tanácsaidat, mindet megfontolom, és újra átgondolom!

Előzmény: farontó (96829)