alsó madárfogás Creative Commons License 2015.08.02 -1 0 2506

1. Nincs is ekkora (kényszerből eredő) forgalmuk.

2. Nem mondtam, csak úgy látszik, egyetértesz azokkal, akik megteszik.

3. "döntő többségük csak a jobb megélhetés miatt" - honfitársaink százezrével vannak kint Nyugaton - tényleg semmi másért, mert azért Magyarországon valóban nem kell politikai üldöztetéstől tartani. Ezt miért nem ostorozod teli torokból? Miért ez a kettős mérce? És hidd el, az őshonos német vagy a brit és a magyar vendégmunkás között ugyancsak megvan az a kulturális szakadék (csak ezt nem min, hanem a német és az angol látja), amire most oly előszeretettel hivatkozunk az ide érkezetteknél.

A "biztonságpolitikai szakértő" kifejezésre pedig hadd kacagjak fel. Tanulmányaimból a "karosszék-antropológus" kifejezés jut az eszembe.

4. "az Iszlám Állam milyen eszközöket használ, milyen tervei vannak. Erről tudomást nem venni politikai rövidlátás" - na végre valami józan gondolat. EZ ELŐL MENEKÜLNEK! Nekik sem tetszik, hogy vérszomjas kényurak döntenek az életük felől.

5. "hányan fogadtak be a saját lakásukba akár egyetlen embert" - ezt a demagóg mondatot manapság szívesen szajkózzák. De igencsak gyerekes, több okból. Ezek a szerencsétlenek nem hozzánk készülnek. Nem a mi szociális rendszerünk és munkalehetőségünk vonzza őket. Valamint ez nem volt kérdés: nem a lakásodba akarnak beköltözni. Ahogy a mi kivándorlóink sem a fogadó ország állampolgárainak otthonába furakodnak be.

6. "Aztán a török előrenyomulás elől egy részük szépen beszivárgott a Havasalföldről, letelepedett a Kárpát medencébe" - olvass kicsit utána, de ne az árpádsávos történelemkönyvekből, kérlek. Azokat a mócokat és társaikat a kapzsi magyar földesurak hozták be Erdélybe, akik olcsón akartak munkaerőt, illetve a sok szabad székelyt nem foglalkoztathatták. Aztán csak annyi kellett volna, hogy kapnak egy kevés jogot (mint minden nemzetiségünk, akiket emberszámba is alig vettünk), és nem néztek volna gyűlölt elnyomóknak minket. Ja, újból a kettős mérce: most épp az történik a határon tól élő magyarajkú lakossággal, amit Magyarország biztosított a nemzetiségeinek 100-150 esztendeje.

7. Igen, kérdezzük erről az avarokat. :-) Ne vicceljünk már, ide nem vágyik épeszű ember.

8. Mindkettő megoldandó. Nem ezekkel a módszerekkel, azt te is beláthatod. És ismételten: te is csak az óriásplakátokról szerzed ismereteidet, ha azt hiszed, a szírek, afgánok vagy koszovóiak ide vágynak, Magyarországra.

9. Ne legyenek illúzióid abban a tekintetben, hogy a nagy migránsellenesség mögött két dolog van: a hosszú távú zavarkeltés, valamint egy potenciális, a jelenlegi kormánypártra szavazó bázis kiépítése.

A pont második fele arról szól, amit megtettek már ("azok rájuk fognak szavazni"): nem itt élők, itt adózók, jövedelmüket itt elköltők dönthetnek a sorsunkról. Ez a technika nem az ellenzék sportszerűtlen fegyvere, vedd már észre...

 

Hozzáteszem még, hogy azok fröcskölődnek a fórumokon a leghangosabban, akiknél sikk (volt) a romániai, fel- és délvidéki, kárpátaljai magyarajkú bevándorlókat románozni, tótozni, szerbezni, ukránozni. Nehogy már velük vállaljatok közösséget...

 

A fentieket azért soroltam fel, hogy vedd észre: a létező probléma felnagyításával, a tájékozatlan közönség uszításával (lásd a szarházi smasszert, aki nagy bátran eltörte az arccsontját egy magyar születésű magyar lánynak - kapta a "bátorítást" a híradóból) átvernek, elterelik a figyelmed a valóban megoldandó problémákról.

Nekünk, akiknek egyébként olyan dolgok okoznak gondot, hogy GYSEV-es Halbi helyett MÁV-os legyen a terepasztalon, vagy hogy Belgrádot miért nem Nándorfehérvárnak írják a különböző portálokon és hasonló fajsúlyos dolgok, persze hogy zavaró momentum a migráció kérdése. De semmi több, országunk annyira ágrólszakadt, és olyan rossz híre van, hogy ide tömegével nem érkeznek menekültek. Igaz, ezzel egyidejűleg eszközünk (és persze akarunk) sincs helyben, eredeti lakhelyükön segíteni őket - de ezért nincs is jogunk belepofázni mások dolgába. Tegyünk annyit, amit elbír az ország; abból a több tízmilliárdból, amiből a kerítés épül, nagyon sok hasznos, emberbaráti dolgot tehetnénk. Ugye, ez így van?

 

Előzmény: alkotasu (2503)