Törölt nick Creative Commons License 2015.08.02 0 0 39133

A madártetű komoly dolog, nehéz védekezni ellene. Mivel válam már nagyon régen volt, nem is tudok negfelelő tanácsot adni, mert ezeknek a dögöknek folyton változik

az, hogy mire ellenállóak.

 

De Pazdó, aki egy régi tapasztalt tyúktartó (a maga nyers stílusában) a következőt írta nemrég a Dísztyúkok és egyéb kapirgálók fórumon:

 

"Vannak nagyon hatékony ólfertőtlenítők, pl. : Vikron S minden fél literhez 1 db tabletta. . Kisöpörsz, portisztára természetese (a fészkeket is), azután permetezővel kifújod a Vircon-os vizet, vársz vele 2 Óra hosszat, ha még nem száradt fel teljesen, akkor ameddig kiszárad, (ez még a vírusokat is megöli !!!) majd új alom. Ekkor Poultri Shield -el fújod ki az ólat, itt max. 30 percet vársz, és ekkor jön a csodaszer a kovaföld. baromi kis adag elég egy jó nagy helyhez is. ezt valami diffuzor, vagy ventilátorral szétszórod az ólban, fészkekben, és mehetnek vissza a szárnyasok. Bolha, Tyúktetű, stb. garantált siker !

Ha valamihez ezek közül nem jutsz hozzá, akkor szólj, mert én tavaly nyár végén hasonló kis szutykokkal küzdöttem, és mindenből baromi sokat vettem, mire kiderült, h nagyon kevés cucc is elegendő.

A kovaföld nagyon hatékony, éles a hegyes por, ami bejutva a tetű emésztőrendszerébe szétvágja a beleiket. Meggyógyulni meg nem tudnak, mert immunrendszerük nincs nekik.

 Ja és ha a tyúktetűid vannak azok a kis piros getva atkák, akkor nemcsak a kondíciójuk, sújuk esik vissza az állataidnak, de nem is nagyon akarnak tőle tojni."

 

Nos remélem nem bánja, hogy itt idéztem. Biztos vagyok benne, hogy az általa ajánlott módszer hatékony és eredményes. Ha valaki régóta küzd velük, eléggé elszánt és nem sajnálja rááldozni egy kis pénzt , ezekkel a szerekkel biztosan sikerre viheti az ügyet.

Ami ugye elég nehéz, madártetűatka esetében.....

Előzmény: mi a k (39130)