stevie-13 Creative Commons License 2015.07.30 0 1 46968

Idézet a mai TC-s Zafira tesztből:

 

 

"Vannak autók, amelyeket mennybe menesztenek a tesztek, minden valamirevaló autós ember bármikor képes rögtönözni róluk egy kétstrófás dicshimnuszt, és képernyőháttérként is remek szolgálatot tesznek. Mégis alig látni őket az utcán. Aztán ott van ellenpólusként a Zafira. 

 

A Zafira az autók mosógépe, porszívója és mikrosütője egyben. Senki sem azért veszi, mert disznó módon megy, pengén kanyarodik vagy sakál a hangja. Hanem mert kell egy autó, lehetőleg sok hellyel, és ha néhanapján bele lehet passzírozni hét embert; főnyeremény. A zafirás lelkesedése nem pajzán álmokból, nürburgringi köridőkből táplálkozik, nem a vásárlás előtt tetőzik. Hanem sokéves használat után, talán a negyvenkettedik csokifolt kitakarítása közben, amikor bevillan, hogy mióta szolgál már a gép, mennyi helyre elvitte a családot. Több zafirást ismerek közelről, mind így érez.

 

Anya aggódik, befér-e a méteres lapostévé? Apa magabiztosan tolja előre az üléssort. A kanapé is a csomagtartóban költözik le a víkendházba. A gyerekek visonganak, amikor az unokatesókkal együtt mennek a Balaton partjára öten, és félrebillent fejjel szundítanak, amikor Horvátországból jön vissza a család. A Zafira sosem főszereplő, csak ott van, amikor kell, és teszi a dolgát. Zafirás apa csak egy-egy kegyelmi pillanatban ér rá büszkének lenni az autóra, amikor éppen mindenki békén hagyja, de olyankor határtalan hálát érez."

 

 

És akkor most cseréljük ki a Zafira szót Scénicre ;-) ;-) ;-)