Mokus95 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 80241

Ma voltak kint a Vízművesek, azt mondták, hogy akkor beraknak egy nyomáscsökkentőt az óra és a belső elzárócsap közé ha megcserélem a belső csapot a kb. 10 cm. hosszú közbetét elemmel és utána a 10 cm-es elem helyére beszerelik a nyomáscsökkentőt. Ami rendben is van.

 

Vvalóban felhívták a figyelmem arra a nem szabványos elhelyezésre hogy a csőrendszer meghajlik 90 fokban az aknán belük, azt javasolták, hogy amikor már minden kész akkor támasszam ki csőrendszert (a képen is látható) bal oldalon. Majd teszek a fal és a cső közé annyi téglát élire állítva, hogy ne tudjon a cső mozogni előre/hátra a vízóra hosszanti tengelye mentén.

 

 

 

Viszont van egy dilemmám, azon filózom, hogy hová tudnék még egy leeresztő csapot vagy ha arra végképp nincs hely egy leeresztő dugót (menetes sapkát) ide beszerelni, (mivel a képen is látható, hogy elég szűk a hely) amivel téliesíteni tudnám a rendszert a fagy beállta előtt. (mivel most nincs leeresztő csap vagy csavar, ha elzárom a csapot és a háznál kinyitom a csapokat semmi sem folyik ki mert vákum van a rendszerben annak elléne hogy az akna és a ház között 10 m szintkülönbség van.)

 

Azért lennék nyugodtabb ha letudnám engedni a vizet a rendszerből télire mert nem lakunk itt állandóan, sokszor 1-2 hétig sem jövünk ide ki és ha komoly fagy jön akkor nem biztos hogy a hungarocell táblák az aknában elég védelmet nyújtanának.

 

Szóval pl. lehet olyan hajlított könyökcsövet kapni amin van egy leeresztő csavar vagy egy menetes sapka? Ha nincs, milyen megoldást tudnátok javasolni nekem?

 

Előzmény: nixon70 (80219)