Fishtax Creative Commons License 2015.07.29 0 0 223939

Az elmúlt hetet gyorsan letudtam, már csütörtökön végeztem a penzummal, mindössze két nap állt rendelkezésemre a hét közben, 7VGn 24 órás bringaversenyen dolgoztam, ott csak azt kamatoztattam, hogy eddig sűrűn gyakorolgattam a korán kelést, kevés alvást. :-)

 

Kedden és csütörtökön mentem, mindkétszer sikerült elég korán indulni ahhoz, hogy 2 óra19, ill. 2 óra 30 percet menjek. A keddi napot még inkább az előző 7Vgi tekerés levezetésének szántam, nem erőltettem meg magam két nappal a 113 km után, így 27,4 km/h-s átlaggal 63,8 km-t sikerült begyűjtenem, ezzel most a Baracska előtti nagy lejtő tetején fordultam vissza. (Pulzusátlag 138 ütés/perc, 138 oda, 137 vissza.)

Csütörtökön erősebbre vettem a tempót, 28,5 km/h átlagot sikerült hajtani, ezzel 71 km-t gyűjtöttem össze, a forduló Baracska után volt. (Pulzusátlag 143 ütés/perc, 143 oda, 144 vissza.) Mindkét nap jó meleg volt már kora hajnalban, a városban 24-26 oC indulásnál, és a leghidegebb ponton sem volt kevesebb 19, illetve 22 foknál. Ami érdekes, hogy a 6-os kivezetőjén, ahol közvetlen a Duna mellett visz az út, a mért érték kevesebbet mutatott, mint az indulásnál a betonrengetegben, a hőérzet viszont sokkal magasabb volt, gondolom, a páratartalom miatt.

 

Mindkét nap a szokásos táplálékot vittem be a tekerések alatt: indulás előtt egy-egy banán, közben egy nagy kulacs limonádé, fordulásnál pedig egy újabb banán. Ezzel én simán kibírom ezeket a 2 és fél órás meneteket, utána persze (teljesen tudománytalan módon :-) ) jól esik egy nagy adag gyümölcsturmix, némi szénhidrát kifli vagy lekvároskenyér formájában, esetleg gyümölcsös joghurt.

 

Ha elég korán indul az ember, nagyon sok érdekes dolgot figyelhet meg, most éppen azt, hogy a MÁV új, szürke-fehér-kék villanyvonatai milyen csendesek a frissen fektetett pályán, szinte hang nélkül suhannak! Még nagyon sok ilyen fejlesztés kellene, és akkor a vasút értékelhető alternatívája lehetne az autózásnak itthon is.

 

Ez a hét egyelőre a családi nyaralás jegyében telik bringa nélkül, de a hét második felében megint otthon leszek, remélem, az előző hét 145 km-ét azért sikerül majd túlszárnyalnom.

 

robi

Előzmény: Fishtax (223800)