Ni Made Creative Commons License 2015.07.29 0 0 5828

Sziasztok!

 

Biztosítással kapcsolatban azt az infót kaptam nemrég a Konzulasszonytól, hogy tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgároknak (KITAS) kötelező helyi biztosítást kötni, ez olyasmi ,mint a TB, most van bevezetés alatt (BPJS).

Állítólag 60.000 rupia/hó. Javítsatok ki, ha nem így van és van friss infótok erről, mi most kezdünk utánajárni ennek, ha lesz pontosabb infóm, mindenképpen leírom. A tanulók kapnak KITAST tehát valószínűleg rájuk is vonatkozik majd. Hogy melyik kórházakban kapunk ellátást érte még nem tudom pontosan.

W.L van erről valami infód?

 

A kisállattal kapcsolatban én is azt mondom, hogy ne hozzátok magatokkal. Biztos,hogy kell karantén és ami a legdurvább, hogy valószínűleg soha nem vihetitek majd el innen!!!! A behozatal a könnyebbik, kivinni élő állatot Indonéziából szinte lehetetlen, nem fogják beengedni Európában, kivéve ha vállaljátok a 6!!!!! hónapos karantént. hogy W.L is írta iszonyatos körülmények közt. Éppen nemrég beszélgettem egy itt élő svájci hölggyel, aki haza akarta vinni a kutyáját, bevállalta a karantént, viszont alig 1 hónap után elhozta a kutyát, mert már félig halott volt, több hónapba és rengeteg pénzbe került, mire talpraállították a kutyát. Így fájó szívvel, de úgy döntött itthagyja és elajándékozta.

Jól gondoljátok át, én is 2 kutyám hagytam otthon fájó szívvel de egy biztos, otthon jobb nekik bárkivel mint itt velem.:(