.ETNA. Creative Commons License 2015.07.29 0 0 2890

Köszi:-) Az ADEM-ről nem sokat tudom, kb. semmit, de ha találok valamit, majd bemásolom!

 

Azt nem tudom, hogy milyet és mennyi ideig kell szednem, eddig még nem volt rá egyszer sem szükség, az előbb írtam, egy kis kezelés volt, de az felületi és akkor még lidocaint sem mert adni az a fogorvos:-)

De, ahogy Hociarmandó írta lentebb, ő sosem kapott antibiotikumot és mégsem volt emiatt gondja a fogászati kezelések után, egyszóval ez is csak inkább olyan "biztonsági óvintézkedés", nehogy szó érje a "ház elejét", ha mégis gond lenne emiatt és bejut a kezelt fogon keresztül valami baci  :-)

 

A reumatológusom anno (és most 21-én, amikor kontrollon voltam, ismét rákérdeztem) azt mondta, hogy olyan gyógyszit írjon fel, amit máskor is szokott alkalmazni a fogorvos. Sumetrolimra allergiás (bőrkiütés) vagyok, szóval tuti nem ez lesz:-) Nyilván nem kell hosszú ideig szedni, de a kezelés előtt meg kell kezdeni, majd kiderül .... ha végre rászánom magam, majd leírom, hogy mi volt:-)

 

Egyébként nekem az antibiotikumtól sem szokott gondom lenni, mondjuk nagyon sok kefírt fogyasztok, mert nagyon szeretem (mindenfélét szoktam beledobálni, ami itthon van: paprika, hagyma, paradicsom, uborka ... de pl. hideg dinnyekockákkal is jó, néha csak beletördelek egy szelet extrudált, teljes kiőrlésű rozsszeletet, vagy szórok bele tönkölybúza korpát, vagy teszek bele őrölt köménymagot stb. ... tudom, talán kicsit extrém, de én így szeretem). 

 

Szerintem a "baktériumtörzs-újratelepítésre" mindenféle ez+azzal, csak akkor van szükség, ha hosszabb ideig kell antibiotikum kúrának alávetni magunkat és a bélflóra "jó" baktériumai közül is sok elpusztul, vagy csökken a számuk stb. Úgy gondolom, hogy egy normál kúra után, az amúgy egészséges ember, egészséges immunrendszere simán - önmagától is - helyre tudja állítani a némileg felborult baktériumflórát a bélrendszerben. Jól is néznénk ki, ha erre csak külön rásegítéssel lenne képes! Kedves kis autoimmun kórság (és erre szedett gyógyszerek) esetén talán valóban jobban kell figyelni, de a probiotikumos rásegítéssel, szerintem így is simán kezelhető a történet.

 

Vigyázz Magadra és ne aggódj túl sokat, tudod az agy hatással van a szervezetre is! :-)

 

 

Előzmény: Ellenia (2887)