---:Jani:--- Creative Commons License 2015.07.29 0 0 47476

 "A hatos részben azt írják, a hoppanáláshoz az kell, hogy a saját tengelye körül körbeforogjon az ember."

Érdekes, amit írsz. A hatosban nem írják, hogy kötelező lenne forogni, ebben biztos vagyok. Az oktató arra utasítja ugyan a diákokat, hogy forduljanak meg a sarkukon és úgy próbáljanak hoppanálni, de az, hogy ez szükséges a hoppanáláshoz, explicite sehol nincs leírva. Ugyanakkor most nem jut eszembe olyan eset a könyvekből, ahogy egy szereplő úgy hoppanált, hogy ne pördült volna meg, így végül is lehet, hogy tényleg csak pördülésből lehetséges. De például amikor a hatos könyv legelején együtt hoppanálnak DD-ral, akkor nem írja, hogy megpördülnének. Én mindig úgy gondoltam, hogy nem feltétel a pördülés, csak úgy szokták valamiért.

 

"Jó lenne, ha valaki leírná pontosan, mert pár dolog nem tisztázott (kell-e pálca hozzá, vagy sem, mekkora a hatósugara)"

 

A hatósugárral kapcsolatban nem tudok nyilatkozni (állítólag JKR egy interjúban azt mondta, hogy minél messzebbre akar az ember, annál nehezebb), de hoppanálni csak pálcával lehet, ez egyértelműen kiderül (mint ahogy repülni is (Voldi és Piton)). Az animágia az, amihez pálca se kell. Ami azt illeti, ha abban az univerzumban élnék, tuti megtanulnám az animágiát, érdekes egy dolog. 

 

 

"Lupin ugyebár vérfarkas. Nem vagyok a téma szakavatottja, valaki avasson be, hogy az átváltozáshoz elég csak a telihold látványa, vagy ténylegesen teliholdnak kell lennie."

 

 

Szerintem teliholdnak kell lennie. Számomra ez mindig egyértelmű volt, így működik a vérfarkasság. Egyrészt tudjuk, hogy minden hónapban átváltozott, tehát nem csak akkor, amikor telihold volt ÉS tiszta volt az ég, másodszor meg hogy működne másképp? Jön egy felhő és visszaváltozik? :)

A filmben igaz, hogy csak akkor változik át, amikor meglátja, de ez szerintem dramaturgiai fogás. Mindig is idegesített amúgy a háromban az az elképesztő mennyiségű plot device a végén (Lupin nem issza meg az italt, FF-ot nem kábítják el, a patkányt nem hozzák vissza egy invitóval, stb).