Törölt nick Creative Commons License 2015.07.28 -1 1 647782

>Ami Räikkönen és Button esetében még feltűnő (eredményesség szempontjából valószínűleg negatív, az én szempontomból pozitív), hogy tisztán versenyeznek, sportszerűtlen húzások nélkül. Häkkinen volt még ilyen a "közelmúlt" világbajnokai közül.

 

Ezzel lényegében sportszerűtlennek nevezed pl. Hamiltont, Alonsot, Vettelt. Vettel esetében teljesen nonszensz, az egyszem Malajzián kívül, amikor egy indokolatlan TO-t nem teljesített, semmi nincs a lajstromán. Hamilton karrierje eléjén, fiatalon volt 2 rossz húzása (2007 Hungaroring, 2009 Melbourne), ez utóbbi bőven a csapat hibája is volt, azóta teljesen tiszta. Alonso necces, ő meglépett olyan dolgokat, amik nálam pl. egyértelműen nem férnek bele az etikus versenyzés kategóriába, de 2010 TOckenheim óta ő is tiszta, érett ember lett.

 

Button egyébként egyáltalán nem a sportszerűség királya. Ő honosította meg (sajnos aztán Vettelre is átragadt, de Button az igazi mestere ennek) a csapatrádión történő hisztizést és mószerolást. Legalább 3 olyan futamra emlékszem, amikor nyíltan bekiabált a rádióba, hogy penaltyt a másiknak. Emellett ritka ronda húzása volt, amikor a szándékosság határát súrolóan ütötte ki Hamiltont Kanadában. Raikkönen se sokkal jobb, elég csak Indiára gondolni, amikor majdhogynem kilökte Grosjeant, mintsem elengedte, holott addig legalább 4-szer kapott a franciától pozíciót. Ráadásul (bár ez nem pálya, de akkoris) eszméletlenül neveletlenül viselkedik másokkal szemben, sose adott senkinek tiszteletet, ami persze sokaknak nagyon tetszik, nekem nem. A spai trükkös rajtjai sem éppen az etikus versenyzés csúcsai...

 

Szóval lehetne itt azért árnyalni a képet... de ez az ún. "sportszerű versenyzés" velük kapcsolatban egy szimpla mítosz, semmivel se jobbak, mint a főgonosz önző primadonnáknak kikiáltott Hami/Vet/Alo.

Előzmény: nohab (647780)