Elveon Creative Commons License 2015.07.28 0 0 112644

Sziasztok! Gyümölcslé eltárolásával kapcsolatosan lenne kérdésem. A célom az lenne, hogy az erjedést megakadályozzam. Van egy német termék ami ilyesmire van kitalálva: http://speidels-hausmosterei.de/shop/de/Druckfass/Druckfass

 

A használati utasításában azt írja, hogy 9 bar nyomáson már megszűnik teljesen az erjedés. Szerintetek ez akkor is érvényes lenne, ha mondjuk egy kompresszorral tölteném meg a hordót (co2 helyett)? Én elsőre arra gondolok, hogy a nagy nyomás miatt nem tudják kifejteni az élesztők a hatásukat és nem képesek lebontani a cukrot még akkor sem, ha az a nyomás levegőtől van. Vagy hiába a nagy nyomás, akkor is elindul a folyamat?

 

"

In order to prevent potential fermentation, add carbon dioxide at a pressure of 9 bar.

Keep the gas bottle and all fittings connected to the pressure cask. When removing the

gas bottle (see "Replacing the gas bottle"), it is normal that the pressure during CO

2

saturation is reduced (this is a natural reaction when carbonic acid forms in the

beverage)."