Mokus95 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 22829

Sziasztok! Az Őrmezői lakótelepen lévő lakásunkban pár évvel ezelőtt kicserélték az ablakokat szigeteltekre és akkor a munkálatok miatt leszereltük a hálószoba felső, kis ablakába helyezett egy részes klíma berendezést. A régi ablak keret természetesen fából volt, az új pedig műanyagból.

 

Most dilemában vagyunk, hogy hogyan, milyen módszerrel szereljük fel ugyanazt a klíma berendezést ( LG LW-H0560ACG ) vissza a mostmár műanyag ablakkeretbe. Maga a klíma berendezés 20 kg nehéz.

 

Természetesen nem csak a keret tartaná a készüléket hanem valamilyen módon a tartója, vagy keret a menyezethez is odalenne erősítve valamilyen módon.

 

A helyzet az, hogyha pontosan passzolna a klima a kerethez akkor is azt valahogyan rögzíteni kellene kifelé vagy befelé történő billenés ellen plusz ami a legnagyobb fejtörést okozza, hogy a 20 kilós tömeg milyen hatással lesz az ablak keret alsó felére hosszútávon mivel azt nem tervezték semmilyen teherhordásra.

 

Itt van néhány kép:

http://pumi.org/geza/temp/browseable/klima/

 

 

Annak is nagyon örülnék ha valaki a lakáson belülről és kívűlről készített fotókat tudna mutatni nekem más, szigetelt ablak keretbe beépített klímáról.