Paco155 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 96432

Na akkor jól megköpködöm ha már ennyire félsz tőlem :)

 

1:50 től forgácskidobás és 8:00 tól magyarázkodás és tervek.

Azért dobja előre a forgácsot elszívás nélkül, mert túl magas és széles lett a "kapu". Még az elszíváshoz is, mert a bazi lyukon nagyon kicsi a levegő sebessége. És a kerítés szélét meg akarod erősíteni, plusz lekerekíteni, hogy "ha bebillen az anyag akkor kivezesse". Aha, persze. Ahogy Móricka.... :)  Egyrészt csak akkor billen be ha rosszul vezeted, másrészt azonnal meglátszik a maráson.

 

Javaslat: Felejtsd el a megerősítést, illetve megteheted de akár igen, akár nem illessz bele két-két csapot mindkettőbe a belső függőleges  élen. Készíts elő egy csomó ugyanilyen vastag, és magas darab polclapot ugyanebből az anyagból, mondjuk picivel szélesebbet mint a kapu, hogy fel tudjon támaszkodni a két szélén. Fúrj beléjük lyukakat a csapoknak. 

Amikor marni akarsz állítsd be a marót a megfelelő magasságra, húzd előre a kerítést, tegyél be egy ilyen betétet a csapok közé, kapcsold be a marót és finoman told vissza a kerítést a helyére.  A marófej csinál majd magának egy "zero clearance" lyukat, és már használhatod is. Azon a tizedmilliméteres lyukon nem fogja visszadobni a forgácsot, és az anyagnak sincs semmi esélye a bebillenésre még ha rosszul is vezeted.

 

7:31. Banyek csináltál két randa girbegurba lyukat a cuccba állványos fúróval, pedig van egy fasza felsőmaród ami pont erre a célra való egy nyolcas ujjmaróval :P

 

Amúgy pöpec. :P

Előzmény: Törölt nick (96400)